BMW M3 – update VIDEO

Autor: Dan Vache 06 apr. 2007 Prezentări

Noul M3 plusează puţin la capitolul muşchi exteriori, dar, faţă de multe alte coupe-uri cu ştaif, multora dintre clienţii cu dare de mână acest coupe le va părea un biet pretendent în clubul sportivelor. Nici nu este de mirare, deoarece M3-ul nu mai afişează acea forţă brută care l-a făcut celebru. Bineînţeles, cunoscătorii se vor alerta, deoarece există destule detalii care te pun în gardă că maşina stă la pândă.

În primul rând, a apărut o umflătură ciudată pe capotă – pe aşa-zisul concept-car de la Geneva părea mai mult un apendice de faţadă. Asta pentru profani, deoarece fanii ştiau de multă vreme că „şasele în linie” urma să fie înlocuit de un V8. Urmează pe listă spoilerul frontal, cu trei fante de aerisire aproape imense, dar care nu îi conferă lui M3 un look de bestie. Ba chiar am putea spune că arată mai mult pe gustul amazoanelor decât al piloţilor serioşi. Chestie de gust – măcar remarcile gen „design stil Bangle” vor fi mult mai puţine.

Spatele noului M3 nu prea impresionează, în afara perechii duble de ieşiri de eşapament aproape nimic nefiind de natură să descrie forţa latentă de sub caroserie. Difuzorul este foarte mic, iar eleronul aproape inexistent – prin comparaţie, spatele unui Subaru Impreza STI aproape că bagă spaima în oricine.

Cunoscătorii, însă, ştiu că M3 nu are nevoie de artificii vizuale, jucând totul pe cartea tehnicii. Iar detaliul cel mai plagiat în cazul lui M3 a fost forma oglinzilor retrovizoare, cu două puncte de prindere – de această dată, ideea a revenit, însă într-un stil total nou şi original, care respiră tehnologie de ultimul nivel. Orice explicaţie este de prisos, de fapt, imaginea voreşte de la sine. Aripile evazate ascund jante de 18” (opţional chiar 19”), printre spiţele frumos creionate fiind vizibile imensele discuri ventilate cu etriere flotante, iar plafonul continuă ideea apărută pe M3 CSL şi M6, fiind din fibră de carbon.

Şi cam atât la nivel estetic – un coupe modern, în stil clasic, fără exagerări şi excrecenţe. Am fi vrut să vorbim poate la fel de mult despre interior, dar bavarezii nu ne-au dat motive. Pentru că aproape nimic nu te extaziază când vine vorba de postul de conducere, asemănător cu al oricărui model Seria 3 actual. Ok, scaunele profilate te pun în gardă, iar volanul arată ceva mai sportiv, dar, per ansamblu, nu se poate trage decât o concluzie: ori cockpitul Seriei 3 este excelent pentru pilotaj, indiferent de motorizare; ori bavarezilor li s-a terminat imaginaţia când au ajuns la interiorul maşinii.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide