Ford Explorer America Concept

Autor: Oraan Mărculescu 07 ian. 2008 Concepte auto

Cu 400.000 de unităţi vândute anual, Explorer a ocupat ani buni primul loc la vânzările de SUV-uri de peste ocean, devenind o icoană americană. Dacă însă la început, în anii 90, clienţii erau atraşi de modelele brute şi necizelate, acum preferenţele s-au schimbat. Maşinile trebuie să fie mai bine realizate, cu un interior calitativ, performanţe dinamice în orice mediu, capabile şi flexibile după nevoile fiecărui client în parte.

Ford Explorer Concept AmericaTehnologiile şi inovaţiile prezente în noul concept reuşesc să atingă o reducere a consumului de carburant de până la 30 de procente, păstrând în acelaşi timp capacitatea SUV-ului de a transporta şase persoane plus bagajele aferente atât on-road cât şi off-road. Gama de motorizări cu care poate fi echipat modelul este compusă dintr-un propulsor pe benzină de 2.0 litri turbo de 275 CP şi un V6 de 3,5 litri si 340 CP. Cuplate la o cutie de viteze automată cu şase trepte şi impreună cu numeroasele reduceri de greutate acestea duc nu numai la un consum de combustibil redus dar şi la prestanţe dinamice îmbunătăţite.

Conceptul Ford Explorer America nu impresionează doar prin designul modern şi atenţia la detalii, el reuşind să creeze în interior o atmosferă specială, înclinată chiar spre off-road, graţie busolei tridimensionale montate pe bord şi navigaţiei integrate în ceasurile de bord. Premiera prototipului va avea loc aşa cum era normal în această perioadă a anului la Salonul Auto de la Detroit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide