Maruti Suzuki Swift DZire

Autor: Silviu Draganescu 27 mart. 2008 Știri auto

Suzuki a lansat ieri oficial noul model, oficialii indieni laudându-se cu dotări precum airbaguri duble, ABS și coloana de direcție telescopică, unele dintre ele în premieră pentru segment. Motorizarea e asigurată de două motoare de 1,3 litri, unul pe benzină cu 16 supape de 86 CP și altul pe motorină cu un cuplu de 190 Nm.

Versiunea sedan a micuțului Swift este dedicată pieței locale din India, una cu potențial ridicat și în care momentan prețul de achiziție este mai important decât designul. Prima încercare de realizare notabilă a unui sedan dintr-o caroserie de model de clasă mică a fost Renault Clio Symbol. Apoi a venit Peugeot 206 Sedan, care a reușit să-l întreacă în design nereușit, însă noul Swift este indubitabal noul "lider" al categoriei.

Destinat să se lupte cu modele precum Renault Logan și Tata Indigo, noul Swift poartă denumirea sugestivă de Dzire, una pusă ironic pesemne de oficialii Suzuki atunci când au văzut munca designerilor. Și pentru ca amuzamentul să fie complet, oficialii japonezi au declarat că au desenat încă de la început modelul Swift cu gândul că va avea și o versiune sedan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide