Peugeot 308 SW Prologue

Autor: Andrei Ştirbu 21 aug. 2007 Știri auto

Prologue nu este o denumire nouă în nomenclatorul Peugeot, fiind folosit şi pentru conceptul care a prefigurat marele 407 Coupe. Şi, dacă ar fi să ne luăm după acest exemplu, am putea pune pariu că viitorul break de clasă compactă 308 SW va arăta aproape exact ca maşina din aceste imagini.

Stilul cu linii care se preling este evident, din orice unghi ai privi maşina, care va prelua de la hatchback-ul 308 partea din faţă până la mijloc. De aici încolo, însă, vorbim despre un stil înrudit cu monovolumele de clasă compactă – deşi încă nu există informaţii despre dimensiuni, decuparea portierei spate lasă să se înţeleagă că SW are un ampatament mai mare decât al versiunii hatchback, deci se pretează şi pentru al treilea rând de scaune. Partea dorsală este foarte artistic realizată, iar plafonul este din sticlă, fiind flancat de bare de amarare din aluminiu.

Locurile din faţă nu rezervă surprize, fiind vorba de acelaşi interior ca în cazul versiunii hatchback, însă în cazul acestui concept respiră eleganţă şi calitate de înalt nivel, datorită pielii în două nuanţe şi a stilului modern. Despre locurile din spate, nici o imagine oficială, însă dimensiunile generoase ascund probabil câteva surprize la nivelul modularităţii portbagajului. În schimb, gama de motorizări nu este un secret: 308 SW va debuta cu motorul pe benzină de 1,6 litri, în varianta normală de 120 CP şi în cea turbo de 150 CP, precum şi cu două HDI-uri cunoscute, cel de 1,6 litri şi 110 CP şi cel de 2,0 litri şi 136 CP. Mai multe, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide