Anvelope de vară 2013. Topul ADAC 2013 pentru cauciucuri de vară

Specialiştii germani de la ADAC au realizat teste amănunţite pe mai multe tipuri de anvelope de vară. În continuare, iată care sunt cele mai bune cauciucuri de vară pentru patru dintre cele mai uzitate tipodimensiuni.

Anvelope de vară 2013. Topul ADAC 2013 pentru cauciucuri de vară Anvelope de vară 2013. Topul ADAC 2013 pentru cauciucuri de vară

Tipodimensiunea 185/60 R 15 H este des întâlnită în categoria maşinilor de clasă mică, de oraş, mai ieftine, începând de la Renault Clio sau Ford Fiesta până la Dacia Logan sau chiar modele de clasă compactă.

Specialiştii ADAC au testat nu mai puţin de 19 cauciucuri de vară cu această tipodimensiune, nouă dintre ele primind calificativul ”BUN”, iar patru situându-se la polul opus, primind calificativul ”INSUFICIENT”. Per ansamblu, însă, majoritatea pneurilor testate în acest an arată o îmbunătăţire semnificativă a caracteristicilor pe asfalt umed.

Topul cauciucurilor de vară 185/60 R 15 (ADAC - 2013)

Michelin Energy Saver+ se evidenţiază datorită celei mai bune economii de combustibil pe care o conferă maşinii, în timp ce Continental Premium Contact 5 se detaşează prin manevrabilitatea excelentă. Dunlop Sport BlueResponse şi Goodyear Efficient Grip stau foarte bine la comportamentul pe asfalt umed, anvelopa Dunlop având şi cele mai bune rezultate la frânarea pe uscat.

Pneurile Vredestein Sportrac 5, Bridgestone Turanza 001 sau Nokian Line oferă un raport bun între preţ şi caracteristicile oferite, în timp ce Fulda EcoControl HP şi Semperit Comfort-Life 2 reuşesc, la limită, să obţină calificativul ADAC ”BUN”.

9 cauciucuri de vară au primit calificativul ”BUN”, iar 4 dintre ele calificativul ”INSUFICIENT”

Anumite minusuri în comportamentul pe şosea udă le-au adus doar calificativul ”SATISFĂCĂTOR” anvelopelor Hankook K425 Kinergy Eco şi Firestone Firehawk TZ300, în timp ce Barum Brilliantis 2, dimpotrivă, este doar satisfăcătoare din cauza minusurilor pe asfalt uscat.

La limită primesc tot calificativul ”SATISFĂCĂTOR” şi anvelopele Nexen N Blue HD (din cauza uzurii mari) şi GT Radial Champiro 228 (din cauza rezultatelor slabe pe asfalt ud).

În plutonul codaşilor, care primesc un calificativ nedorit ”INSUFICIENT”, sunt Dynaxer HB3, Marangoni Verso, Rotalla radial F108 şi Sailun Atrezzo SH402, care stau relativ slab cam la toate capitolele, în special la cel ţinând de comportamentul pe asfalt ud.

Topul cauciurilor de vară 205/55 R 16 - PE PAGINA URMĂTOARE

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.