10 lucruri pe care nu trebuie să le mai faci în maşinile moderne

Autor: Adrian Mihălţianu 24 iul. 2014 Dosar & Analize

Mai ţii minte când erai copil şi aşteptai uneori minute bune în şir ca tata să cureţe parbrizul de zăpadă? Ei, bine, lucrurile s-au schimbat în bine de-a lungul anilor, iar tehnologia folosită la automobilele moderne a făcut ca vechile obiceiuri să dispară.

Iată, în continuare, o listă cu zece lucruri pe care nu mai trebuie să le faci într-o maşină nouă (da, ştiu, mai sunt încă unele modele care nu au scăpat în totalitate de trăsăturile istorice, dar e doar o chestiune de timp până când o vor face).

1. Nu mai faci muşchi de fiecare dată când trebuie să deschizi sau să închizi geamul

Aşa cum am spus şi mai sus, încă există maşini care nu au geamuri electrice, însă gândeşte-te aşa: în urmă cu 20 de ani puteai să numeri pe degete maşinile care aveau geamuri electrice. Acum e exact pe dos.

2. Nu mai trebuie să opreşti la o cabină telefonică dacă vrei să anunţi că o să întârzii

Telefonul mobil, împreună cu conectivitatea Bluetooth – care îţi transformă maşina într-un telefon ambulant – au eliminat problema comunicării de pe drum. De fapt, acum nici nu prea mai există cabine telefonice.

3. Nu mai trebuie să ridici manual antena pentru radio

Hehe, ce vremuri. Acum antenele de radio sunt minuscule sau total ascunse privirii, fiind încorporate în parbrize.


 


4. Nu mai trebuie să întorci caseta manual ca să asculţi toate melodiile

Am trecut de la casete cu bandă magnetică la stick-uri USB sau chiar transmisiuni prin satelit. E ceva! (da, ştiu, au existat şi casetofoane care puteau să întoarcă automat caseta, dar acelea au apărut mai târziu)

5. Nu mai ai nevoie de navigator pe scaunul din dreapta

Acum, până şi telefoanele mobile pot fi folosite pentru a te ghida prin GPS, iar un sistem de navigaţie de sine stătător costă chiar şi 200 de lei. Aşa că prietenul/prietena/soţul/soţia nu mai trebuie să acopere jumătate din parbriz cu o hartă fizică. Nu uita, însă, că uneori tehnologia mai are şi momente în care îi dă cu virgulă, aşa că ar fi bine, totuşi, să ai o hartă rutieră în torpedo.

Următoarele cinci, pe pagina următoare.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide