10 metode prin care producătorii manipulează consumul declarat: infografic ProMotor

Cu siguranţă ai observat şi tu că valorile reale ale consumului de combustibil nu prea se pupă cu valorile oficiale declarate de producătorii auto. De fapt, unele studii spun că anumite modele consumă în realitate cu până la 40% mai mult decât scrie în fişa tehnică. Aşa că ne-am gândit să îţi arătăm şi ţie metodele pe care le folosesc producătorii în teste pentru a păcăli aparatele.

10 metode prin care producătorii manipulează consumul declarat: infografic ProMotor 10 metode prin care producătorii manipulează consumul declarat: infografic ProMotor

Un studiu recent realizat de organizaţia independentă Transport & Environment a arătat că valorile reale ale consumului de combustibil sunt cu aproape 40% mai mari decât scrie în fişele tehnice ale unor modele de maşini. Acelaşi studiu mai spune că noi, şoferii, am plăti cu până la 500 de euro mai puţin în fiecare an dacă valorile teoretice ar fi mai apropiate de cele reale.

Dar asta nu se va întâmpla prea curând, fiindcă mărcile auto folosesc mai multe metode prin care păcălesc aparatele în teste pentru a obţine valori teoretice mai mici decât în realitate. Iar acum poţi să ştii şi tu care sunt aceste metode, fiindcă am realizat pentru tine un infografic explicit.

Surse: Transport & Environment, BEUC

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.