Acestea sunt cele mai fiabile maşini coupe şi cabrio, conform TÜV Report 2013

Publicul tânăr sau clienţii cu posibilităţi financiare mai mari sunt o categorie interesată de maşinile care pun accentul pe look şi performanţe, caracterul practic fiind neglijabil. TÜV Report 2013 a realizat statistici şi pentru aceste maşini second hand coupe şi cabrio, din Germania.

Acestea sunt cele mai fiabile maşini coupe şi cabrio, conform TÜV Report 2013 Acestea sunt cele mai fiabile maşini coupe şi cabrio, conform TÜV Report 2013

Cei de la Porsche trebuie să fie foarte mulţumiţi, deoarece primele două poziţii ale podiumului sunt ocupate de celebrul 911, secondat de fratele Boxster (împreună cu versiunea coupe Cayman). Practic, modelele Porsche îşi argumentează şi prin rata mică a defecţiunilor preţul elitist.

Şi grupul VAG primeşte laude, deoarece următoarele două poziţii sunt ocupate de coupe-cabrioletul VW Eos, respectiv micul Audi TT, ambele bazate pe platforma tehnică a lui VW Golf şi având rate a defecţiunilor apropiate de ale mult mai scumpelor modele Porsche. De altfel, clasamentul este dominat de modelele VW, unele mai puţin bine poziţionate, dar cu rate ale defecţiunilor convenabile de reduse.

Modelul decapotabil Mercedes-Benz SLK stă foarte bine în acest clasament, fiind urmat la mică distanţă de un alt model al grupului VAG, Audi A5. Japonezii sunt reprezentaţi doar de micul roadster Mazda MX-5, imediat în urma lui A5, dar cu o medie a rulajului mult mai mică.

Am introdus Mini şi în acest clasament, deoarece pentru mulţi clienţi văd acest model mai degrabă ca pe un mic coupe şic decât ca o citadină. În plus, Mini e văzut ca adevăratul concurent al lui VW Beetle, care e poziţionat ceva mai jos.

De remarcat că ultimele poziţionate, Opel Tigra şi VW Passat CC, depăşesc foarte puţin media generală a defecţiunilor categoriei de vârstă între 2 şi 3 ani, deci, deşi par a fi ”codaşe”, aceste modele demonstrează o fiabilitate satisfăcătoare în ce priveşte inspecţia tehnică periodică.

Clasamentul modelelor cu vechime între 4 şi 5 ani, pe pagina următoare

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.