Acestea sunt cele mai fiabile maşini coupe şi cabrio, conform TÜV Report 2013

Autor: Oraan Mărculescu 30 ian. 2013 Dosar & Analize

Cei de la Porsche trebuie să fie foarte mulţumiţi, deoarece primele două poziţii ale podiumului sunt ocupate de celebrul 911, secondat de fratele Boxster (împreună cu versiunea coupe Cayman). Practic, modelele Porsche îşi argumentează şi prin rata mică a defecţiunilor preţul elitist.

Şi grupul VAG primeşte laude, deoarece următoarele două poziţii sunt ocupate de coupe-cabrioletul VW Eos, respectiv micul Audi TT, ambele bazate pe platforma tehnică a lui VW Golf şi având rate a defecţiunilor apropiate de ale mult mai scumpelor modele Porsche. De altfel, clasamentul este dominat de modelele VW, unele mai puţin bine poziţionate, dar cu rate ale defecţiunilor convenabile de reduse.

Modelul decapotabil Mercedes-Benz SLK stă foarte bine în acest clasament, fiind urmat la mică distanţă de un alt model al grupului VAG, Audi A5. Japonezii sunt reprezentaţi doar de micul roadster Mazda MX-5, imediat în urma lui A5, dar cu o medie a rulajului mult mai mică.

Am introdus Mini şi în acest clasament, deoarece pentru mulţi clienţi văd acest model mai degrabă ca pe un mic coupe şic decât ca o citadină. În plus, Mini e văzut ca adevăratul concurent al lui VW Beetle, care e poziţionat ceva mai jos.

De remarcat că ultimele poziţionate, Opel Tigra şi VW Passat CC, depăşesc foarte puţin media generală a defecţiunilor categoriei de vârstă între 2 şi 3 ani, deci, deşi par a fi ”codaşe”, aceste modele demonstrează o fiabilitate satisfăcătoare în ce priveşte inspecţia tehnică periodică.

Clasamentul modelelor cu vechime între 4 şi 5 ani, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide