Alte dueluri în premieră la Geneva 2013 (noutăţile mai puţin importante)

După ce am văzut TOP 10 cele mai importante rivalităţi de la Salonul Auto Geneva 2013, este cazul să aruncăm o privire şi asupra altor dueluri între premierele de la salonul auto elveţian. Cine are câştig de cauză, vedeţi în continuare.

Alte dueluri în premieră la Geneva 2013 (noutăţile mai puţin importante) Alte dueluri în premieră la Geneva 2013 (noutăţile mai puţin importante)

Volkswagen Golf GTI vs. Volkswagen Golf GTD

Fanii Golfului mai dinamic au aşteptat cu sufletul la gură lansarea modelului de serie VW Golf GTI, care oferă acum două versiuni de putere pentru motorul turbo de 2,0 litri: una de bază, de 220 CP, respectiv cea cu pachetul ”Performance”, care aduce un surplus de 10 CP.

Iată, însă, că tot la Geneva 2013 am avut parte şi de premiera mondială a tizului mai economic, VW Golf GTD. Acesta e mai puţin potent decât GTI, afişând doar 184 CP, plusând uşor la capitolul cuplu motor maxim: 380 Nm/1.750-3.250 rpm faţă de 350 Nm/1.500-4.400 rpm la GTI.

GTD-ul, însă, stă mult mai bine la capitolul consum, ”păpând” în medie 4,2 litri de motorină la100 km faţă de 6,0 litri de benzină la 100 km. GTI-ul, pe de altă parte, are un avantaj de o secundă la demarajul 0-100 km/h, pe care îl realizează în 6,5 secunde, faţă de 7,5 secunde.

Prin urmare, o întrebare perfect justificată: ce alegeţi, GTI sau GTD? Răspunsul meu este:

VW GOLF GTI vs. VW GOLF GTD: 5 - 4

Alt duel, pe următoarea pagină

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.