Analiză: Câţi litri de benzină poate cumpăra un român cu salariul mediu – GRAFIC INTERACTIV

Autor: Marius Vișan 16 iul. 2019 Dosar & Analize

Una dintre cele mai frecvente cheltuieli care vine odată cu deţinerea unei maşini este plinul de combustibil. În acest caz, cei de la Picodi.com au făcut un calcul interesant: câţi litri de combustibil îşi poate cumpăra un european cu salariul mediu.

În acest scop, au fost calculate preţurile benzinei în prima jumătate a anului 2019 şi, făcând media lor, au fost comparate cu cele mai noi valori ale salariilor medii în diferite ţări. 

 

 

 

 

 

Cea mai ieftină benzină dintr-o ţară apropiată României se poate cumpăra în Rusia. Acolo, în medie, benzina costă 0.63 de euro. În schimb, cel mai mult vom plăti pentru benzină în Norvegia, unde preţul mediu pentru 1 litru de benzină, ajunge la 1.70 de euro.

Cel mai bun preţ al unui litru de benzină, comparativ cu valoarea salariului mediu în partea noastră a lumii, îl vom găsi în Elveţia şi Luxemburg. Salariul mediu le permite să-şi cumpere 3388 respectiv 2827 litri de aur curgător. Locul 3 printre ţările analizate de noi, îl ocupă Norvegia (1989 litri).

România (locul 31) este ţara, al cărei salariul mediu este la fel de valoros, precum 559 litri de benzină. Statistic un român se află în clasificarea generală, cu mult peste un moldovean (locul 40 şi 295 litri) şi puţin peste un bulgar (locul 34 şi 454 litri), dar mai jos de un ungur (locul 29 şi 618 litri).

În partea de jos a clasamentului, se pot găsi ţări precum Republica Moldova, Ucraina sau Albania, în care posibilităţile salariului mediu pe economie nu întrec 300 de litri de benzină.

Ţara din lume cu cel mai ieftin combustibil

Liderului mondial, în ceea ce priveşte cantitatea de benzină care poate fi cumpărată, din peste 100 de ţării ale lumii, de pe 6 continente analizate este Venezuela, unde un litru de benzină costă 0,000000002 euro, iar cu salariul mediu pe economie, care este de 26 de euro se poate cumpăra… peste 14 miliarde de litri. 

Cea mai mică cantitate de benzină cu salariul mediu pe economie, se poate cumpăra în Madagascar (42 litri), w Tadjikistan (131 litri) şi în Zambia (137 litri)

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide