ATENTIE! Maşinile sunt din ce în ce mai slabe calitativ

Auzim tot mai des că maşinile pe care le conducem nu mai sunt ce au fost odată din punct de vedere al fiabiltăţii. Aşa că în timp ce vina pică pe societatea de consum în care trăim, studiile confirmă acest lucru.

ATENTIE! Maşinile sunt din ce în ce mai slabe calitativ ATENTIE! Maşinile sunt din ce în ce mai slabe calitativ

Specialiştii de la J.D. Power trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte fiabilitatea automobilelor şi spun că pentru prima dată din 1998 datele culese sugerează o creştere a mediei defecţiunilor raportate la un eşantion de 100 de modele.

Studiul aflat în al 25-lea an de desfăşurare cuantifică rezultate în probleme per 100 de automobile, iar cifrele din raportul prezentat anul acesta indică o medie de 133 de defecţiuni la 100 de autoturisme pentru modelele din 2011 aflate la primul proprietar. Creşterea este de 6% faţă de anul precedent, când media s-a situat la 126 de defecţiuni.

Motivul principal pentru această creştere îl reprezintă o amplificare a avariilor la nivelul transmisiilor şi motoarelor. Experţii de la J.D. Power merg mai departe şi explică faptul că declinul calităţii devine o problemă acută în cazul propulsoarelor cu patru cilindri.

"Constructorii de automobile caută în continuare soluţii pentru îmbunătăţirea consumului de combustibil, factor determinat în decizia unui client asupra achiziţionării unui anumit model. Cu toate acestea, în goana după un consum redus, producătorii nu trebuie să compromită calitatea", a explicat David Sargent, vice-preşedinte Global Automotive în cadrul J.D. Power.

Interesant  este faptul că la capitolul fiabilitate, Lexus se clasează pe poziţia fruntaşă pentru al treilea an la rând cu doar 68 de probleme per 100 de automobile. Japonezii sunt urmaţi de Mercedes-Benz - 104 probleme per 100 de automobile - şi Cadillac, cu 107 probleme per 100 de automobile.

Studiul a fost realizat în SUA pe un eşantion de 41.000 de proprietari de maşini noi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.