ATENTIE! Maşinile sunt din ce în ce mai slabe calitativ

Autor: Adrian Mihălţianu 19 feb. 2014 Dosar & Analize
ATENTIE! Maşinile sunt din ce în ce mai slabe calitativ

Specialiştii de la J.D. Power trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte fiabilitatea automobilelor şi spun că pentru prima dată din 1998 datele culese sugerează o creştere a mediei defecţiunilor raportate la un eşantion de 100 de modele.

Studiul aflat în al 25-lea an de desfăşurare cuantifică rezultate în probleme per 100 de automobile, iar cifrele din raportul prezentat anul acesta indică o medie de 133 de defecţiuni la 100 de autoturisme pentru modelele din 2011 aflate la primul proprietar. Creşterea este de 6% faţă de anul precedent, când media s-a situat la 126 de defecţiuni.

Motivul principal pentru această creştere îl reprezintă o amplificare a avariilor la nivelul transmisiilor şi motoarelor. Experţii de la J.D. Power merg mai departe şi explică faptul că declinul calităţii devine o problemă acută în cazul propulsoarelor cu patru cilindri.

„Constructorii de automobile caută în continuare soluţii pentru îmbunătăţirea consumului de combustibil, factor determinat în decizia unui client asupra achiziţionării unui anumit model. Cu toate acestea, în goana după un consum redus, producătorii nu trebuie să compromită calitatea”, a explicat David Sargent, vice-preşedinte Global Automotive în cadrul J.D. Power.

Interesant  este faptul că la capitolul fiabilitate, Lexus se clasează pe poziţia fruntaşă pentru al treilea an la rând cu doar 68 de probleme per 100 de automobile. Japonezii sunt urmaţi de Mercedes-Benz – 104 probleme per 100 de automobile – şi Cadillac, cu 107 probleme per 100 de automobile.

Studiul a fost realizat în SUA pe un eşantion de 41.000 de proprietari de maşini noi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide