Cele mai bune maşini de familie în 2018

Autor: Marius Vișan 01 nov. 2018 Dosar & Analize

Fie că aveţi o familie numeroasă, fie că apar multe ocazii când vreţi să mergeţi cum mai multe persoane într-o maşină, constructorii au soluţia: maşini comacte, fiabile, spaţioase şi cu portbagaje suficient de mari. Vorbim aşadar despre maşini de zi cu zi, noi, care să nu depăşească suma de 30 de mii de euro, care stau bine la capitolul popularitate şi fiabilitate. Au fost alese cinci modele folosindu-se rezultatele unui studiu britanic (Driver Power survey) la care au participat mai mulţi proprietari de maşini. 

Volkswagen Golf – 15.741 euro

Cel mai accesibil Volkswagen Golf vine cu un motor pe benzină de 1.0 litri TSI cu 85CP. 

Pe lângă motorul fiabil şi consumul mixt de doar 4.8 llitri la suta de km, Golful stă foarte bine la capitolul spaţiilor de depozitare, suficient de multe şi suficient de încăpătoare. După care merită o notă bună pentru spaţiul oferit de banchetă, atât la genunchi, dar şi pentru cap, Golf-ul rămânând o compactă mai mult decât decentă. Doar al treilea pasager de pe banchetă va critica tunelul central masiv. Portbagajul are şi el o capacitate foarte bună pentru clasa compactă, cifrându-se la 380 de litri în configuraţia cu 5 locuri. 

Skoda Octavia  – 15.057 euro

Dacă ne raportăm la dotări, la trenul de rulare şi la calitatea motorizărilor, precum şi la spaţiul interior şi la soluţiile de stocare, luând în considerare şi realităţile drumurilor din România şi preţurile obişnuite Skoda, atunci Octavia este clar o opţiune de top 3. Cea mai accesibilă Octavia este cea cu motor 1.2 TSI de 86 CP.

MINI Countryman – 26.359 euro

Fiind un top făcut de britanici nu putea să lipsească din el un MINI. Un MINI Countryman cu motor de 1.5 litri pe benzină, transmisie manuală, şi 136 CP costă 26.359 euro. Nu este o maşină foarte accesibilă, însă Countryman este un crossover premium care îşi păstrează nealterate virtuţile de câţiva ani deja. Iar asta e o calitate pe care nu toate maşinile o au şi care valorează uneori mai mult decât orice.

SEAT Leon – 15.658 euro

Leon rămâne la înălţime în ce priveşte amenajarea interiorului şi calitatea foarte bună a materialelor şi asamblării, chiar şi în cazul acestei versiuni de echipare intermediare. La care se mai adaugă spaţiul interior generos pentru nevoile clienţilor clasei compacte, Seat Leon având extrem de puţine puncte în care poate fi criticat mai serios.

Honda Civic – 17.500 euro

Sunt convins că foarte mulţi au spus „Nu, merci” atunci când le propui un Honda Civic ca maşină de familie. Însă gusturile britanicilor care au votat nu se discută, ca să zicem aşa. Civic este o maşină foarte bine echilibrată, cu toate atuurile unui produs japonez care nu face rabat la calitate, cu un interior confortabil şi smart, dar mai ales cu un motor excelent, de care te vei îndrăgosti. În plus, faţă de mulţi dintre concurenţi, vei avea şi avantajul unei deprecieri mai mici în timp, precum şi a unei fiabilităţi recunoscute.

Honda CR-V – 26.627 euro

SUV-ul japonez Honda CR-V reprezintă o combinaţie mai reuşită între o maşină pentru drumuri lungi, o maşină pentru oraş şi o maşină care poate ieşi de pe asfalt pentru a se aventura pe poteci neumblate. Preţul este şi el mai mare decât al rivalilor de mai sus. Un CR-V cu motor disele 1.6 i-DTEC şi transmisie manuală are un preţ de puţin peste 26 de mii de euro. Honda pretinde un consum urban de 4,6 l/100 km, un consum extraurban de 4,3 l/100 km şi un consum mixt de 4,4 l/100 km.

Pasagerii au parte de foarte mult spaţiu şi confort, atât în faţă, cât şi în spate. Există loc suficient, atât la cap, cât şi la picioare. Mai mult, pe bancheta din spate pot călători fără prea multe bătăi de cap trei adulţi. Portbagajul e foarte mare şi el. Cu scaunele din spate în poziţie normală, capacitatea de încărcare este de 589 de litri, dar poate fi crescută până la 1.146 de litri dacă se rabatează bancheta

Skoda Yeti – 16.022 euro

Yeti este o maşină interesantă, care merită atenţie, chiar dacă nu este un SUV în toată puterea cuvântului. Dar nici un subiect demn de Dosarele X, demonstrându-se o „entitate” prietenoasă, suficient de capabilă, suficient de economică şi cu un raport interesant preţ/dotări. 

Toyota Prius – 28.164 euro

Toyota Prius este o propunere foarte pertinentă de maşină pseudo-electrică, dar care nu trebuie cântărită în primul rând prin prisma economiei de carburant, ci a avantajelor ţinând de reducerea poluării.

Pentru că nu se adresează celor pentru care prioritare sunt costurile cât mai mici, preţul maşinii fiind destul de elitist – rivalizează cu al berlinelor diesel automate premium de clasă medie. 

Toyota Auris – 17.008 euro

Toyota Auris Hybrid are suficient factor ”wow” pentru clasa compactă la nivelul designului exterior, în timp ce interiorul nu îşi propune să devină un etalon nici în privinţa spaţiului, nici în cel al aspectului materialelor, oferind, în schimb, un nivel de echipare mai mult decât decent pentru utilizarea zilnică. 

Toyota RAV4 – 26.658 euro

Numele RAV4 este foarte important în istoria SUV-urilor, prima generaţie adjudecându-şi titulatura de primul SUV compact de pe piaţă. Toyota RAV4 face o alegere destul de uşor de observat: maşină sigură şi confortabilă de familie, cu performanţe oneste şi pe şosea, şi în afara ei. Nu-şi propune să rivalizeze cu SUV-urile sportive ale momentului, fiind până la urmă, noul RAV4 e un SUV compact normal, pentru oameni normali, combinând coerent dinamica pertinentă cu performanţele decente în offroad uşor şi cel mult mediu. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide