Cele mai bune maşini din clasa mică recomandate în 2018-2019

Autor: Marius Vișan 14 nov. 2018 Dosar & Analize

Chiar dacă SUV-urile sunt „pe val” în ultima perioadă, piaţa maşinilor din clasa mică domină în continuare majoritatea vânzărilor de maşini noi. De aceea, construirea unei maşini care să fie econimică, uşor de parcat şi sigură, rămâne cea mai mare provocare pentru producătorii de maşini de volum. Jurnaliştii din Marea Britanie au făcut un top 10 cu cele mai „fresh” maşini din clasa supermini, pentru cei care doresc să-şi cumpere o maşină nouă anul acesta sau în 2019. 

1. Ford Fiesta

Ford Fiesta este o maşină formidabilă, iar cea mai recentă versiune stabileşte noi standarde în clasa supermini. În ciuda unei concurenţe foarte mari din partea celor de la SEAT Ibiza şi MINI, Fiesta continuă să arate de ce a fost cea mai bine vândută maşină în Marea Britanie. 

2. Volkswagen up!

Volkswagen UP! este mult mai sofisticată decât lasă să se vadă forma caroseriei. Maşina oferă practicabilitate şi o experienţă distractivă de conducere, într-un pachet de opţiuni mai mult decât decent. Up! este confortabil de condus, acesta fiind proiectat să funcţioneze cel mai bine în oraş, deşi este mai mult decât capabil să livreze călătorii confortabile şi pe autostradă. 

3. MINI

Fiind un top făcut de englezi, MINI nu putea să lipsească din această listă. Chiar dacă modelul MINI de a treia generaţie arată similar cu versiunile precedente, britanicul este mai rafinat, mai mare şi dispune de o linie complet nouă de motoare turbo. Lista include motoare cu trei cilindri pe benzină şi diesel, proiectate de compania mamă BMW – o altă premieră. Modelele din gama MINI încep cu cea mai de bază, apoi continua cu Cooper, urmată de Cooper S. Şoferii care doresc un motor diesel pot cumpăra modele Cooper D sau Cooper SD. 

4. SEAT Ibiza

SEAT Ibiza este un alt favorit al englezilor. Este unul dintre cele mai avansate modele din punct de vedere tehnic, din clasa supermini, iar pe lângă asta punctează foarte bine şi la capitolul conectivitate. 

5. Skoda Citigo

Micuţa citadină impresionează cu un spaţiu interior amplu şi cu elemente de design foarte atractive. Tehnologiile utilizate, precum şi funcţiile de navigare, comandă vocală şi aplicaţia de muzică, accentuează caracterul urban al acestui model.

6. Citroen C3 Aircross

Modelul se diferentiaza printr-un stil unic al caroseriei, reprezentativ pentru noile modele Citroën. Faţă de rivali, are o gardă la sol şi o poziţie înaltă de condus şi oferă o personalizare unică cuprinzând 90 de combinaţii exterioare, incluzând patru culori de acoperiş pentru două modele bi-ton şi patru Pachete de Culori, împreună cu cinci scheme de design interior care sunt foarte distinctive.

7. Volkswagen Polo

Polo este o poveste de succes. Deşi trăieşte în umbra fratelui mai mare, Golf, Volkswagen Polo este unul dintre cele mai bine vândute modele fabricate la Wolfsburg. Polo excelează la calitatea fabricaţiei. Totul dă senzaţia de de lucru bine făcut. Instrumentele de bord sunt simple şi sobre, avem navigaţie cu display tactil şi o instalaţie audio excelentă. 

8. Kia Picanto

KIA Picanto se poate dovedi foarte utilă pentru diferite categorii de şoferi. Poate fi prima maşină din viaţa unui începător sau a doua maşină a unei familii. Poate fi un accesoriu urban pentru o domnişoară chic sau chiar soluţia unei firme, în căutare de reducere a costurilor, pentru o flotă de maşini. 

9. SEAT Arona

Dacă vrei o maşină cu un aspect vesel, care să-ţi ofere siguranţă, un nivel bun de confort şi suficient spaţiu practic pentru o familie tânără, Arona poate fi răspunsul căutărilor tale.

10. Mazda 2

Mazda2 nu are o misiune uşoară printre concurenţii din categoria sa, însă îndrăzneala cu care o abordează câştigă simpatia clienţiloe. Maşina echipează tehnologii care indică nişa premium (faruri LED, Head Up Display), perfecţionează ceea ce deja are, fără a urma îndeaproape trendul (nu trebuie downsize, e suficient un rightsize eficient) şi o face îmbrăcând o ţinută care te duce cu gândul la pasiune şi nu la pragmatism.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide