Cele mai sigure maşini din Europa în 2013, conform Euro NCAP

Organizaţia europeană Euro NCAP, care testează şi notează felul în care se comportă maşinile noi la diferite tipuri de impact, a publicat lista celor mai sigure maşini testate în anul 2013. Detalii în continuare.

Cele mai sigure maşini din Europa în 2013, conform Euro NCAP Cele mai sigure maşini din Europa în 2013, conform Euro NCAP

Berlina chineză Qoros 3 este cea mai sigură maşină testată în 2013 de organizaţia europeană Euro NCAP. Iar acesta e doar începutul, pentru că întreaga listă este populată doar cu maşini pe care unii i-ar considera outsideri.

Mai exact, citadina electrică Renault Zoe este descrisă de cei de la Euro NCAP ca fiind cea mai sigură maşină electrică din 2013, în vreme ce hibrida japoneză Lexus IS 300h primeşte titlul de cea mai sigură maşină hibridă testată în 2013.

Renault Zoe, pentru că BMW i3 a primit doar patru stele

Titlul de cel mai sigur monovolum din 2013 este împărţit de Kia Carens şi Ford Tourneo Connect, în vreme ce noul Jeep Cherokee devine cel mai sigur off-roader de mici dimensiuni din 2013.

La categoria maşini premium de mari dimensiuni (Executive), noul Maserati Ghibli a obţinut punctaje mai bune decât Infiniti Q50 şi a devenit, astfel, cea mai sigură maşină din acest segment testată în 2013.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.