Cine sunt cei mai mari constructori auto din lume în 2013

Podiumul celor mai mari constructori auto din lume în 2013 nu ar trebui să fie o surpriză, însă adevărul este că distanţele dintre ei sunt extrem de mici. Înainte de a citi mai departe, încercaţi un pronostic?...

Cine sunt cei mai mari constructori auto din lume în 2013 Cine sunt cei mai mari constructori auto din lume în 2013

Podiumul constructorilor cu cele mai mari vânzări de maşini din lume în 2013 este format dintr-un nume japonez, un nume american şi un nume german.

1. Toyota: 9,98 milioane unităţi (+2%)

2. General Motors: 9,71 milioane unităţi (+4%)

3. Volkswagen: 9,7 milioane unităţi (+4,8%)

Atenţie, nu vorbim despre branduri, ci despre grupuri. Astfel, în dreptul celor de la Toyota se contorizează atât maşinile care poartă sigla Toyota, dar şi cele produse de Lexus (brandul premium al grupului japonez), Daihatsu (fabricantul de maşini de mic litraj, retras de pe piaţa europeană) şi Hino (divizia de camioane).

General Motors reuneşte multe mărci, în principal producătoare de autototurise şi utilitare mici şi medii (trucks), Chevrolet şi Opel / Vauxhall ţinând capul de afiş.

Grupul Volkswagen are în portofoliu, pe lângă marca de autoturisme VW, şi cunoscutele Audi, Skoda şi Seat, dar şi mărci de lux precum Bugatti, Bentley sau Lamborghini. Însă grupul german mai deţine şi mărcile de camioane MAN şi Scania, care nu sunt cuprinse în contorizrea pe 2013. Deci s-ar putea ca, după adăugarea cifrelor de vânzări ale acestor două branduri, VW să depăşească General Motors.

Voi ce preconizaţi pentru finalul lui 2014:

CUM VA ARĂTA PODIUMUL ANULUI 2014?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.