Clasament SUV-uri şi crossover-uri second hand

Autor: Oraan Mărculescu 24 ian. 2013 Dosar & Analize

Contrar aşteptărilor generale, podiumul categoriei de vechime între 2 şi 3 ani al clasamentului TÜV Report pentru SUV-uri şi crossover-uri nu este ocupat de modele japoneze, ci de maşini germane, toate ale concernului VAG: Audi Q5, Volkswagen Tiguan şi luxosul Porsche Cayenne.

Audi Q5 conduce detaşat, înregistrând o rată mică a defectelor, mai ales dacă ne raportăm la rulajul foarte mare comparativ cu cei mai mulţi dintre competitorii direcţi. De asemenea, marele Porsche Cayenne se poate lăuda cu o rată a defectelor aproape la fel de mică precum a SUV-ului compact VW Tiguan, care e de câteva ori mai ieftin.

Cele mai bune SUV-uri/crossover-uri japoneze sunt Suzuki SX4 şi Toyota RAV4, urmate îndeaproape de Mercedes-Benz GLK, poziţionat mult mai bine decât rivalul BMW X3. Subaru Forester, considerat de mulţi un etalon al fiabilităţii, îl regăsim pe la jumătatea clasamentului, alături de BMW X5, care stă o idee mai bine decât Mercedes-Benz ML şi Audi Q7.

Clasamentul este închis de modelul coreean KIA Sorento, căruia i se alătură, în mod surprinzător, două modele japoneze apreciate în trecut pentru fiabilitatea lor: Nissan X-Trail şi Suzuki Jimny. Nici Qashqai sau VW Touareg nu stau prea strălucit în ce priveşte rata defecţiunilor constatate la inspecţia tehnică periodică.

Clasamentul modelelor cu vechime între 4 şi 5 ani, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide