Clasamentul TÜV Report 2013 pentru maşinile second hand de clasă mică din Germania

Domeniul maşinilor second-hand de clasă mică este foarte activ în Germania, deoarece vorbim de maşini în general foarte ieftine şi foarte practice în traficul urban de zi cu zi. Iată în continuare clasamentele TÜV Report 2013 pentru această categorie de maşini de oraş, în funcţie de vechime.

Clasamentul TÜV Report 2013 pentru maşinile second hand de clasă mică din Germania Clasamentul TÜV Report 2013 pentru maşinile second hand de clasă mică din Germania

În cazul maşinilor second hand de oraş cu vechime mică, de 2-3 ani, lider este Volkswagen Polo, modelul german ”luându-le faţa” rivalilor japonezi Mazda2 şi Toyota Yaris, Polo având o rată a defectelor clar mai redusă decât a urmăritorilor.

Interesant este că, în TOP 10, jumătate dintre poziţii sunt ocupate de modele germane, diferenţiate la valori modice de concurentele japoneze în privinţa ratei defecţiunilor. De remarcat poziţionarea bună a fraţilor Opel Agila - Suzuki Splash, în timp ce buburuza smart ForTwo şi venerabilul Ford Fusion fac şi ele o figură foarte bună.

Coborând spre mijlocul clasamentului, remarcăm o stratificare similară a modelelor germane şi japoneze cam ca în prima parte, surprinzând poziţionarea bună a lui Renault Modus (mai ales dacă ne gândim la prestaţiile mărcii franţuzeşti în clasamentele celorlalte segmente).

Skoda Fabia şi Seat Ibiza, verii lui VW Polo, se alfă la mare distanţă de premiant, în timp ce modelele premium Mini şi Mercedes-Benz A-Class sunt despărţite suficient de vizibil. Rivalii premium italieni Alfa Romeo MiTo şi Fiat 500 se regăsesc în a doua jumătate a clasamentului, fiind devansaţi de modele franţuzeşti foarte cunoscute, precum Renault Clio sau Citroen C3.

Cel mai bine plasat model coreean este Hyundai i20, după jumătatea clasamentului, mult mai bine poziţionat decât conaţionalul Chevrolet Aveo. O figură neplăcută face Dacia Sandero, aflat printre ultimele modele ale clasamentului general. Cel mai prost stau Daihatsu Sirion, Fiat Panda şi Chevrolet Matiz.

Clasamentul modelelor cu vechime între 4 şi 5 ani, pe pagina următoare

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.