CODUL RUTIER 2014: Proiectul noului Cod Rutier a fost RESPINS de Senat

Senatorii au respins, luni, proiectul noului Cod Rutier, propus de fostul ministru de Interne, Radu Stroe, care prevedea amenzi usturătoare pentru şoferii care produceau accidente soldate cu pagube materiale.

CODUL RUTIER 2014: Proiectul noului Cod Rutier a fost RESPINS de Senat CODUL RUTIER 2014: Proiectul noului Cod Rutier a fost RESPINS de Senat

Proiectul de lege care prevedea modificarea Codului Rutier şi adăugarea unor sancţiuni drastice pentru şoferii care încalcă legea a fost respins de Senat, scrie mediafax.ro.

Senatorii au adoptat, cu 119 voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi o „abţinere”, raportul de respingere a proiectului de lege pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit proiectului, urmau să fie înăsprite sancţiunile pentru fapte cu pericol social deosebit şi care influenţează direct siguranţa traficului, cum ar fi nerespectarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată, conducerea unui autovehicul pe autostradă pe contrasens, depăşirea vitezei maxime admise cu mai mult de 60 km/h şi conducerea unui autovehicul a cărui înmatriculare este suspendată.

În acest sens, Guvernul a propus amenzi cuprinse între 4.000 şi 12.000 de lei, dacă faptele descrise mai sus au ca urmare un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

De asemenea, în proiect se menţionează că este aflată sub influenţa băuturilor alcoolice orice persoană care are o concentraţie alcoolică peste 0,15 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat sau 0,2 grame pe litru alcool pur în sânge.

Senatul a respins acest proiect în calitate de primă Cameră sesizată. Iniţial, premierul Victor Ponta a declarat că modificările aduse Codului Rutier vor fi adoptate sub forma unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, dar s-a răzgândit şi a decis să trimită proiectul pentru a fi votat în Parlament.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.