Designerii îşi măsoară forţele la Geneva 2012: concepte şi showcaruri

Autor: Oraan Mărculescu 11 mart. 2012 Dosar & Analize

Toyota FT-Bh vs. Bentley EXP 9 F

Deşi când spui „concepte auto” te gândeşti în principiul la maşini extraordinare, futuriste şi cu forme atractive, am decis să începem cu două dintre cele mai urâte blamate concepte de la Salonul Auto Geneva 2012. Unul care ascunde o tehnologie ecologică viabilă şi unul care ar vrea să-i convingă pe milionari să-i crească vânzările companiei mamă.

Toyota FT-Bh pare un pui de Prius care a avut probleme la naştere. Sau care e rezultatul unui experiment bizar cu o creatură marină. Deşi designul conceptului are la bază argumente serioase ţinând de aerodinamică şi tehnologii noi, probabil veţi fi de acord cu mine că are nişte probleme serioase în a ne convinge că vrem să vedem aşa ceva pe stradă.

În colţul opus, nu ne vine să credem că Bentley are pretenţia de la conceptul EXP 9 F să prefigureze noul SUV de lux al mărcii. Pare mai degrabă o imensitate pe care a fost croită o haină cu detalii cunoscute, dar care nu i se potriveşte deloc. Nu se poate ca EXP 9 F să aibă aceleaşi origini cu A7, Cayenne sau Touareg, imposibil!

Toyota FT-Bh vs. Bentley EXP 9 F

Care dintre cele două concepte cu aspectul mai discutabil decât indicativele primeşte „căpşuna” la acest salon? Aş sugera… ambele!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide