Gerhard Plattner - recordmen mondial

Gerhard Plattner, jurnalistul austriac, a intrat în Cartea Recordurilor pentru stabilirea unor recorduri de consum, dar şi de viteză fără precedent.

Gerhard Plattner - recordmen mondial Gerhard Plattner - recordmen mondial
Lista realizărilor lui Gerhard Plattner, CV-ul de pilotaj, este mai mult decât impresionant. Străbătând Europa de la un capăt la altul cu doar 1.000 de euro în buzunar, traversarea României cu o Skoda Fabia 1,4 TDI, înregistrând un consum mediu de doar 2,6 litri/100 km, sau doborârea a zeci de recorduri de viteză, toate acestea fac din Gerhard Plattner un pilot complet.

Cel mai recent record doborât de Gerhard Plattner a fost traversarea Europei cu un săculeţ de bani, care conţinea doar 1.000 de euro. După ce a acoperit 18.051 kilometri prin 30 de ţări ale Europei, campionul mondial al şofatului economic, Gerhard Plattner, a adus Skoda Fabia 1.4 TDI la Hamburg, punctul de plecare în drumeţie şi a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul propus în privinţa consumului de carburant.

El a dorit ca drumeţia de patru săptămâni să fie efectuată cu limitarea cheltuielilor de motorină la maximum 1.000 euro. Mai mult, specialistul distanţelor lungi a reuşit să cheltuiască numai 745,77 euro. Skoda pe care a folosit-o este un model TDI, al cărui motor dezvoltă 51kW / 70 CP, iar consumul mediu de carburant a atins incredibila cotă de 3,94 litri/100 kilometri. Mai mult, în ciuda faptului că a avut de traversat trecători montane sau drumuri acoperite de zăpadă, Plattner a atins o viteză medie de 81,88 km/h.

În ceea ce priveşte România, Gerhard Plattner înscrie cu Skoda Fabia 1.4 TDI recordul mondial şi personal pentru cel mai redus consum de combustibil: doar 2.6 litri/100 km, consum mediu de motorina, traversând în diagonală ţara, de la Constanţa la Oradea. La sosire, Plattner a declarat: “În experienţa mea de peste 30 de ani, nu am mai atins acest consum minim de combustibil cu o maşină de serie! Sunt de-a dreptul uimit de ce a reuşit Skoda Fabia 1.4 TDI."
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.