Greşeli frecvente la folosirea sistemului de aer condiţionat al maşinii

Cu toţii folosim sistemul de aer condiţionat ...

Greşeli frecvente la folosirea sistemului de aer condiţionat al maşinii Greşeli frecvente la folosirea sistemului de aer condiţionat al maşinii

Cu toţii folosim sistemul de aer condiţionat, dar îl folosim corect? Deşi pare simplu, există şoferi care fac greşeli la utilizarea sistemului de aer condiţionat. Iată cele mai frecvente astfel de greşeli, şi câteva recomandări pentru a utiliza mai bine sistemul:

Pornirea la maximum a sistemului de aer condiţionat, după ce aţi urcat în maşină

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceţi este să deschideţi portierele şi coborâţi geamurile. Lăsaţi-le deschise un minut înainte de a porni sistemul de aer condiţionat. După ce maşina a fost ventilată puteţi porni sistemul de aer condiţionat.

O altă eroare clasică este menţinerea funcţiei de recirculare activată

În locul acestei funcţii se recomandă să conduceţi cu funcţia Auto activată, astfel încât fluxul de aer să se poate auto-regla mai uniform.

Direcţionarea incorectă a gurilor de ventilaţie

Pentru ca aerul să fie distribuit uniform gurile de ventilaţie trebuie îndreptate în sus şi nu spre feţele pasagerilor. 

Neefectuarea lucrărilor regulate de întreţinere

Filtrele ar trebui schimbate la fiecare 15.000-20.000 de kilometri pentru a preveni reducerea ratei fluxului de aer, precum şi pentru a evita reducerea intensităţii sale.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.