Greşeli frecvente la folosirea sistemului de aer condiţionat al maşinii

Autor: ProMotor 26 iul. 2018 Dosar & Analize
Greşeli frecvente la folosirea sistemului de aer condiţionat al maşinii

Cu toţii folosim sistemul de aer condiţionat, dar îl folosim corect? Deşi pare simplu, există şoferi care fac greşeli la utilizarea sistemului de aer condiţionat. Iată cele mai frecvente astfel de greşeli, şi câteva recomandări pentru a utiliza mai bine sistemul:

Pornirea la maximum a sistemului de aer condiţionat, după ce aţi urcat în maşină

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceţi este să deschideţi portierele şi coborâţi geamurile. Lăsaţi-le deschise un minut înainte de a porni sistemul de aer condiţionat. După ce maşina a fost ventilată puteţi porni sistemul de aer condiţionat.

O altă eroare clasică este menţinerea funcţiei de recirculare activată

În locul acestei funcţii se recomandă să conduceţi cu funcţia Auto activată, astfel încât fluxul de aer să se poate auto-regla mai uniform.

Direcţionarea incorectă a gurilor de ventilaţie

Pentru ca aerul să fie distribuit uniform gurile de ventilaţie trebuie îndreptate în sus şi nu spre feţele pasagerilor. 

Neefectuarea lucrărilor regulate de întreţinere

Filtrele ar trebui schimbate la fiecare 15.000-20.000 de kilometri pentru a preveni reducerea ratei fluxului de aer, precum şi pentru a evita reducerea intensităţii sale.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide