Maşini 4x4 2010 - breakuri, vanuri şi monovolume

Ce preferaţi între un break sau monovolum şi un SUV? Cel mai probabil, veţi alege a doua variantă. Dar, în ciuda acestui fapt, producătorii auto nu renunţă la maşinile din prima categorie, echipate cu tracţiune integrală.

Maşini 4x4 2010 - breakuri, vanuri şi monovolume Maşini 4x4 2010 - breakuri, vanuri şi monovolume

În general, maşinile 4x4 de tip break sunt, evident, derivate din modelele hatchback sau sedan din episodul anterior.

În România, oferta de breakuri 4x4 derivate din modele de clasă compactă este mult mai redusă, constând din doar trei modele: Skoda Octavia Combi 4x4, Volkswagen Golf Variant 4MOTION şi Volvo V50 AWD (versiunea break a lui Volvo S40).

Breakuri de clasa compacta, cu tractiune integrala

Golf Variant, cel mai ieftin break 4x4În mod interesant, nu Octavia Combi 4x4 este cel mai ieftin break, ci vărul Volkswagen Golf Variant, versiunea cu tracţiune integrală 4MOTION fiind cuplată cu noul motor diesel 1.6 TDI, de 105 CP, pentru un preţ de pornire de circa 19.000 euro. Aşadar, imagine puternică, spaţiu mare, siguranţă crescută şi consum redus.

Skoda Octavia Combi 4x4, cu aceeaşi motorizare, costă cu 1.000 euro mai mult, însă modelul ceh oferă nu mai puţin de 4 versiuni, din care trei diesel. Cei care vor, pe lângă spaţiu şi siguranţa 4x4, şi performanţe, pot opta pentru Volvo V50 T5 AWD, care însă are un preţ de pornire de la 30.000 euro.

În ce priveşte breakurile de clasă medie, oferta este foarte bogată, amatorii putând alege dintre 10 modele, care totalizează 31 de versiuni de motorizare.

Breakurile 4x4 de clasa medie de pe piata noastra

Passat Variant si Superb CombiLa fel ca în cazul variantelor sedan, cele mai ieftine modele sunt Passat şi Superb, cel mai ieftin break 4x4 cu motor diesel fiind Passat Variant 2.0 TDI, cu un preţ de pornire sub 25.000 euro. Însă majoritatea modelelor au preţuri de pornire de peste 30-35.000 euro, deoarece vorbim în principal de modele din categoria premium.

Cel mai puternic break 4x4 de clasă medie care poate fi cumpărat în România este tot din grupul VAG: Audi S4 Avant, de 333 CP şi cu un preţ de pornire de peste 55.000 euro. Cel mai accesibil break sportiv 4x4, însă, se dovedeşte a fi noul Opel Insignia Sports Tourer OPC, cu 325 CP şi un preţ de pornire de 39.000 euro, deci cu 15.000 euro mai ieftin.

Totuşi, rămâne de remarcat faptul că 7 din cei 10 producători din acest segment oferă modele 4x4 cu motoare diesel, cu preţuri medii de 40.000 euro. În general, aceste modele se dovedesc un pachet foarte reuşit, cu un bun raport preţ/echipamente, la care se adaugă caracterul practic superior berlinelor din care derivă.

În clasa mare, doar triada germană premium Audi - BMW - Mercedes îşi permite să ofere pe piaţă breakuri cu tracţiune integrală, Audi detaşându-se din nou, atât prin paleta cea mai largă de motorizări, cât şi prin oferirea a două variante sportive, de peste 400 CP.

Doar marcile premium germane ofera brekuri 4x4 in clasa mare

A6 Avant - 8 versiuni quattroÎn general, preţurile medii se învârt în jurul valorii de 55-60.000 euro, o sumă care îi face pe cei mai mulţi clienţi să se orienteze spre SUV-uri, diferenţele în bani nefiind o piedică aşa de mare la acest nivel de preţuri.

De exemplu, versiunile diesel de bază Audi A6 Avant 2.7 TDI quattro (190 CP) sau BMW 525d xDrive (197 CP) au preţuri de pornire în jurul a 50.000 euro, eventualii clienţi putând fi tentaţi, mai degrabă, de Audi Q5, respectiv BMW X3. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul modelelor cu motoare pe benzină mari, SUV-urile de lux conferind mult mai multă prestanţă.

Pagina 2: monovolume şi vanuri 4x4

VEZI TOT DOSARUL PROMOTOR.RO MAŞINI 4x4 2010

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.