Maşini second-hand din clasa compactă care pot fi cumpărate cu 8.000 de euro

Autor: Marius Vișan 30 aug. 2018 Dosar & Analize

Cele mai cumpărate maşini second hand din Germania sunt cele de clasă compactă. Piaţa de maşini second hand importate în România a fost destul de activă în ultimii ani, cele mai multe modele preferate de români fiind compacte. Printre cele mai vândute maşini second hand sunt VW Golf, BMW Seria 1, Opel Astra şi Ford Focus, însă sunt bine primite şi celelalte mărci. Am ales cinci oferte pentru ca vă face o idee despre cam ce aţi putea primi pentru maximum 8.000 de euro. 

BMW Seria 1 – 7.950 EUR

BMW este unul dintre constructorii fideli punţii spate motrice – soluţie adoptată de creatorii de maşini sportive. Însă, pentru viaţa de zi cu zi şi pentru clienţii mai noi, această soluţie poate reprezenta un dezavantaj. S-a încetăţenit mentalitatea că un automobil cu tracţiune spate se poate afla în dificultate iarna şi e mai greu de controlat, lucru adevărat doar în parte. Cu anvelope de iarnă adecvate şi cu sistemele electronice de control din ziua de azi, chiar şi o maşină cu tracţiune spate se poate descurca onorabil pe zăpadă. Maşina din acest anunţ a fost fabricată în 2008, are 177.000 de km, motor diesel de o capacitate cilindrică 1.995 cm3 ce produce 204 CP, şi cutie de viteze automată. 

Volkswagen Golf – 7.490 EUR

VW Golf şi-a păstrat acelaşi renume de-a lungul tuturor generaţiilor ca fiind o maşină fiabilă care consumă puţin. Maşina mai căştigă puncte şi la calitatea de fabricatie, inovatii tehnice şi tinuta de drum. Exemplarul de mai sus a fost fabricat în 2009, are 144.452 de, motor diesel cu o capacitate cilindrică de 1.968 cm3 ce produce 140 CP. 

Ford Focus – 7.350 EUR

Ford Focus a fost dintotdeauna unul dintre cei mai puternici rivali ai germanului Volkswagen Golf. Focus e o maşină cu o ţinuta de drum foarte bună care poate fi o alegere excelentă pentru cei care se uită şi la altceva în afară de cifre atunci când îşi caută o maşină. Cu puţin peste 7000 de euro poţi alege acest exemplar fabricat în 2013. Are 147.461 de km la bord şi motor diesel de 1.6 litri ce produce 116 CP. 

Opel Astra – 7.690 EUR

Opel Astra are un preţ pe măsură pentru ceea ce oferă. Aşadar, avem un motor diesel cu o capacitate cilindrică de 1700 de cm3, cu performanţe mai mult decât satisfăcătoare dar care anunţă o valoare medie a consumului foarte bună. Asta însemnând că te poţi distra pe viraje, maşina având un caracter dinamic, dar te poţi gândi şi la vacanţe departe de casă, fără a-ţi face probleme în privinţa consumului. Exemplarul din imagine a fost fabricat în 2011 şi are 96.000 de km ce produce 125 de CP. 

Mazda 3 – 7.390 EUR

Făcând abstracţie de segmentul din care face parte, Mazda3 e uşor de manevrat, dar te şi gratulează cu adrenalină, cam în stilul maşinilor sportive mult mai potente şi mult mai scumpe. Senzaţiile pe care ţi le conferă Mazda3 sunt cele mai pure pentru un hatchback compact nepretenţios. Cei care iubesc maşinile japoneze pot alege exemplarul de mai sus. Produs în 2013, acesta a acumulat până acum 90.646 de km. Motorul diesel are o capacitate cilindrică de 1.560 cm3 care produce 115 CP. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide