Maşinile mai puţin cunoscute din filmele cu James Bond – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 28 dec. 2018 Dosar & Analize

Aşa cum în România filmul „Singur acasă” este foarte vizionat în perioada Crăciunului, la fel sunt şi filmele cu James Bond în Marea Britanie. Ştim cu toţii despre cele mai faimoase maşini care au aparut în filmele cu agentul 007 – Aston Martin DB5s şi DBSs, Lotus Esprit şi aşa mai departe – dar în episoadele mai vechi au apărut şi alte modele care merită atenţie. Autocar.co.uk a făcut un „inventar” cu acestea, precum şi filmele în care au apărut.

Alfa Romeo 159 – QUANTUM OF SOLACE (2008)

Quantum of Solace a început exact din punctul în care s-a încheiat Casino Royale, cu scena în care îl arată pe Bond într-un Aston Martin DBS când este urmărit de două Alfa Romeo 159 identice, pline cu asasini.Mai târziu, poliţiştii se alătură urmăriii cu un Land Rover, în preajma Lacului Garda. 

Aston Martin DB5 – THE WORLD IS NOT ENOUGH (1999)

Din momentul în care a fost introdus pentru prima oară în film, DB5 a devenit vehiculul preferat pentru 007. În ciuda unei absenţe notabile din ediţiile anilor 1970 şi 1980 a francizei, DB5 a avut o renaştere în anii 1990 cu apariţii în toate trei filmele lansate în acel deceniu.

Audi 200 quattro – THE LIVING DAYLIGHTS (1987)

Maşina a putut fi văzută pentru doar câteva secunde în timpul evadării Generalului Koskov în Austria. Acest 200 quattro a fost un model exclusivist la vremea sa. 

Bentley 3.5-litre Park Ward Drophead Coupé – FROM RUSSIA WITH LOVE (1963)

În romanele cu James Bond, Ian Fleming scrie ca maşina lui 007 este un Bentley gri 1933 alimentat de un motor de 4,5 litri. Dar această maşină nu apare în niciunul dintre filme. Cu toate acestea, un Bentley asemănător, un Coupé de 3,5 litri apare în primele scene din „From Russia With Love”. Având în vedere dimensiunea uriaşă a maşinii şi greutatea masivă, nu este deloc surprinzător faptul că au ales un model de dimensiuni acceptabile. 

BMW 518i – OCTOPUSSY (1963)

Cel de-al 13-lea episod al francizei Bond, Octopussy, îl arată pe agentul 007 la volanului unui Alfa Romeo GTV6, iar pe urma sa sunt poliţiştii germani în două BMW 518i. Urmărirea este palpitantă, şi totul se încheie atunci când Alfa scapă de urmăritori. Chiar dacă maşina sport italiană atrage cel mai mult atenţia, maşinile germane au făcut o cursă frumoasă.

Ford Scorpio – TOMORROW NEVER DIES (1997)

Episodul este celebru pentru modelul BMW 750iL, pilotat de Bond prin telefonul său Ericsson. Acesta era echipat cu o maşină de fum, rachete şi vârfuri care distrugeau anvelopele rivalilor. Un Ford Scorpio a încercat să îi ţină piept, nu pentru multă vreme însă. 

Lincoln Continental – GOLDFINGER (1964)

Maşinile produse de Ford domină acest episod Bond. Aici apar trei Lincoln Continental, un Squire Country, un Ranchero şi un Thunderbird alb de neuitat. Britanicii fac referire la un anumit Lincoln Continental care a fost urmărit de un Thunderbird, apoi aceasta devenind maşina în care este asasinat personajul Solo de către Oddjob.

Maserati Biturbo – LICENCE TO KILL (1989)

Biturbo, alimentat de un motor V6 de 2,5 litri, este deţinut de traficantul de droguri Franz Sanchez şi este folosit la urmărirea unei camioane, într-o scenă plină de explozii spectaculoase.

Mercury Cougar XR-7 – ON HER MAJESTY’S SECRET SERVICE (1969) 

Un Cougar XR-7 roşu care apare în acest film are de fapt mai multă expunere decât Aston Martin DBS a lui Bond. Este condus de viitoarea sa soţie, Tracey, în timp ce ea încearcă să-şi ia viaţa pe o plajă din Portugalia, însă 007 ajunge la timp şi o salvează. 

Mercedes-Benz 450SEL – FOR YOUR EYES ONLY (1981)

Un Mercedes 450SEL apare într-o mare parte din film, acesta fiind maşina cu care încearcă să scape personajul Locque. Bond îl urmăreşte pe Locque şi îl împuşcă. În cele din urmă, maşina se opreşte la marginea unei stânci, iar Bond o împinge cu piciorul în prăpastie.

Renault Fuego – A VIEW TO A KILL (1985)

Coupe-ul Fuego, lansat în 1983, este condus de nişte asasini care se conspiră la moartea lui Sir Godrey Tibbett (jucat de Patrick Macnee).

Rolls-Royce Silver Wraith – SPECTRE (2015)

„Acesta … este un Rolls-Royce Silver Wraith din 1948”, îi spune chiar Bond partenerei sale din film – Madeleine Swann, în timp ce privesc un nor de praf care demonstrează să se apropie de deşert. 

Triumph Stag – DIAMONDS ARE FOREVER (1971)

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide