New York vrea să scape de accidentele mortale auto în zece ani

Proaspăt investitul primar al oraşului New York, Bill de Blasio, îşi doreşte să elimine accidentele din marea metropolă americană în urma cărora se înregistrează decese. Iată cum se prezintă planul lui în detaliu.

New York vrea să scape de accidentele mortale auto în zece ani New York vrea să scape de accidentele mortale auto în zece ani

Democratul care l-a înlocuit pe Bloomberg în funcţia de primar al oraşului New York doreşte ca străzile oraşului pe care îl conduce să fie mai sigure. Cele mai sigure, de fapt. Bill de Blasio şi-a propus, aşadar, ca în zece ani să scape de fatalităţi sau de răniri grave cauzate de accidente din trafic.

Proiectul care poartă denumirea Vision Zero doreşte modificarea infrastructurii oraşului şi înăsprirea pedepselor pentru cei care încalcă regulile şi pun în pericol siguranţa lor şi a celor din jur. Printre aplicaţiile măreţului plan se numără reproiectarea intersecţiilor, îngustarea bulevardelor care „încurajează condusul cu viteză mare / riscant”, lăţirea trotuarelor şi a scuarurilor şi extinderea zonelor cu viteză redusă (unde limita maximă este de 30 km/h). Camerele de luat vederi vor juca un rol important, de asemenea, iar poliţia va fi mai severă în aplicarea pedepselor pentru cei care nu se conformează regulilor. 

Pe site-ul grupul de susţinere Right of Way, care militează pentru siguranţa participanţilor la trafic şi a pietonilor,  fiecare poate urmări în ce măsură planul Vision Zero îşi urmează cursul propus, contorizând în timp real pierderile umane cauzate de accidente în trafic. În 2013 s-au înregistrat 291 de decese în contextele antemenţionate, o cifră (zicem noi) scăzută dacă e să ne raportăm la populaţia de peste opt milioane de locuitori. 

 

Crezi că este fezabil proiectul Vision Zero? Dacă nu, care crezi că ar fi demersurile (pe lângă cele indicate de de Blasio) care să ducă la un oraş sigur 100% din punctul de vedere al traficului rutier?

 

sursa: autoblog.com, gothamist.com, billdeblasio.com

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.