Preţurile carburanţilor în vara lui 2011 în Europa

Chiar la începutul sezonului estival, deci al concediilor, ADAC a realizat un mic studiu pe tema preţurilor la carburanţi în Europa. Iată la ce preţuri trebuie să vă aşteptaţi în principalele ţări europene.

Preţurile carburanţilor în vara lui 2011 în Europa Preţurile carburanţilor în vara lui 2011 în Europa

Organismul german ADAC a realizat un scurt studiu de vară în 15 dintre ţările europene, care se vrea un mic ghid pentru cei care îşi vor petrece concediul cu maşina. Specialiştii germani ne arată care este preţul mediu pentru benzină, respectiv motorină în aceste ţări.

Conform ADAC, variaţia preţului este de circa 45 eurocenţi. Cea mai scumpă benzină se vinde în Olanda, în timp ce, la polul opus, cea mai ieftină poate fi găsită în Slovenia şi Polonia. În ce priveşte dieselul, Elveţia este ţara cu preţul cel mai mare pe litru, în timp ce Luxemburg oferă preţurile cele mai mici la motorină.

Iată mai jos lista preţurilor medii la combustibili în 15 ţări din Europa:

Preturi medii combustibili in 15 tari europene, in vara lui 2011

Prin comparaţie, dacă ne raportăm la cursul valutar de azi, marţi 14 iunie 2011, preţul mediu al benzinei în România este de circa 1,29 euro/litru, iar preţul mediu al motorinei este de circa 1,25 euro/litru. Adică suntem cam la acelaşi nivel cu Polonia, dar încă mai ieftini decât Ungaria.

Prin urmare, înainte de a pleca în concediu cu maşina prin Europa, faceţi-vă bine calculele în funcţie de consumul maşinii şi de preţurile la carburanţi din ţările europene. Să aveţi un concediu plăcut (şi ieftin) la volan!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.