Preţurile noilor BMW Seria 6 Coupe şi MINI Coupe, în România

Autor: Gabriel Grosoiu 27 sept. 2011 Dosar & Analize

Am putea spune că toamna se număra coupe-urile, iar grupul BMW vine şi pe piaţa din România cu două modele deosebit de tentante pentru segmentele de piaţă pe care le ţintesc. MINI face un pas istoric, cu primul coupe al mărcii, disponibil începând cu preţul de 22.320 euro, pentru versiunea Cooper. Simultan, a treia generaţie a celebrului „rechin” BMW Seria 6 este disponibilă la vânzare, dar preţul bavarezului porneşte de la nivelul de 80.352 euro, pentru versiunea 640i.

MINI Coupe

Cel mai nou model din gama MINI este şi cel mai special de până acum. MINI Coupe este propus în patru variante, modelul entry-level fiind Cooper, de 122 CP, disponibil începând cu 22.320 euro. Cooper S, ce oferă 184 CP, poate fi cumpărat pentru 27.466 euro, iar tentanta versiune diesel Cooper SD de 143 CP va fi propusă la un preţ de 28.520 euro. Ce mai potent MINI Coupe, modelul John Cooper Works va cere în schimbul ceor 211 CP ai săi, nu mai puţin de 33.852 euro. Toate preţurile de mai sus conţin TVA şi sunt valabile pentru variantele standard de MINI Cooper Coupe.

Dotările standard pentru toate cele patru modele includ, printre multe altele: jante din aliaj cu dimensiunea de 16 inchi (17 inchi pentru JCW), kit MINI Mobility, scaunul pasagerului reglabil pe înălţime, volan ajustabil pe înălţime şi adâncime, aer condiţionat, scaune sport şi volan sport, îmbrăcat în piele (cu excepţia lui Cooper) şi interior negru Carbon.

Oferta pachetelor opţionale de personalizare este foarte bogată, iar cei care nu se mulţumesc cu o banală vopsea metalizată (469 euro) pot alege opţiunea MINI Yours Tattoo Funky, pentru 250 de euro, pachetul de linii sport pentru capota motorului Soda MINI Yours- 250 de euro sau chiar pachetul estetic John Cooper Works, la 2.605 euro. La capitolul gadgeturi, opţiunile includ computerul de bord, pachetul MINI Connected- 261 euro, comanda vocală, la preţul de 271 euro, sau fenomenalul sistem de sunet Harman Kardon cu 10 difuzoare- 771 euro. Farurile Xenon se pot comanda pentru 719 euro, iar cei care doresc şi senzori de ploaie pentru acestea, mai trebuie să pună deoparte 125 de euro.

BMW Seria 6 Coupe

A sosit momentul ca noul BMW Seria 6 să întregească oferta constructorului bavarez în clasa mare. După cabrioletul sosit în prima parte a acestui an, varianta cu plafon fix soseşte şi ea în România. Cele trei versiuni în care se comercializează noul BMW Seria 6 Coupe sunt 640i, de 320 CP, la un preţ de 80.352 euro 640d, cu 313 CP şu preţ de 82.646 euro, precum şi 650i, de 407 CP, al cărui preţ încă nu a fost anunţat. Cu siguranţă, însă, acesta din urmă va depăşi lejer 100.000 de euro, fără a fi consultată lista de opţionale.

Pachetul standard de pe Coupe-ul Seriei 6 este unul aparent complet, în ciuda listei interminabile de opţionale. Aşadar, presupunând că cineva s-ar mulţumi cu echipamentele de serie, ar avea la dispoziţie următoarele: scaune faţă încălzite, jante de 17 inchi, tapiţerie din piele Dakota Black, sistem audio HiFi funcţii Efficient Dynamics (Start/Stop Brake şi Energy Regeneration). De asemenea, ambele versiuni ale coupe-ului bavarez vin echipate cu transmisia Steptronic sport automată cu 8 trepte, precum şi cu sistemul Dynamic Driving Control.

Vedeta incontestabilă a listei de opţionale pentru noul BMW Seria 6 este, cu siguranţă, sistemul de sunet Bang&Olufsen de 1200 W, cu 16 difuzoare şi tehnologie Acoustic Lens, ce ajustează parametrii sunetului în funcţie de zgomotul extern. Sistemul Head-Up-Display este în premieră color, iar înălţimea afişajusui său poate fi reglată. Luminozitatea pe timp de noapte va fi mult ameliorată, datorită farurilor adaptive cu LED-uri. Totuşi, cei care vor dori să iasă suplimentar în evidenţă vor avea la dispoziţie pachetul estetic M, care va oferi jante exclusive de 19 sau 20 de inchi, praguri şi splittere sport, precum şi culorile Roşu Imola şi Negru Carbon. Aşadar, cei care tocmai se pregăteau să-şi schimbe coupe-ul trebuie să-şi refacă planurile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide