Rivalităţi Geneva 2012: modelele cele mai importante pentru europeni

Autor: Oraan Mărculescu 10 mart. 2012 Dosar & Analize

Opel Mokka vs. Citroen C4 Aircross & Peugeot 4008

Mai e loc în clasa SUV şi crossover? Mai găsim nişte locuri în picioare pentru noile SUV-uleţe care au fost prezentate în premieră la Geneva 2012. Pe de o parte, avem un frăţior al lui Antara, care riscă să stârnească o revoluţie pe la unii: „păi nu ziceaţi că Opel dă crossover moca?”. Să ne înţelegem, e vorba deOpel Mokka, iar chestia asta nu are nici o legătură cu „gratis”, ci mai degrabă cu mic, şic şi cu preţ acceptabil.

Pe de altă parte, îi avem pe fraţii francezi Citroen C4 Aircross şi Peugeot 4008, adică ASX-ul lui Mitsubishi în două ipostaze suficient de mult modificate la exterior pentru ca oamenii să creadă că francezii vin cu maşini total noi. Faţă de C4 Aircross şi 4008, Opel Mokka arată mai mult a bombonică de oraş – nici nu e de mirare, din moment ce vorbim, practic, de un Opel Corsa transformat în rival cu un design mai normal al lui Nissan Juke.

Opel Mokka vs. Citroen C4 Aircross & Peugeot 4008: 2 - 1

Cei de la Opel nu se simt dezavantajaţi de dimensiunile uşor inferioare ale lui Mokka faţă de C4 Aircross şi 4008, mizând pe faptul că Mokka va avea o politică de preţuri mai atractivă şi o listă de dotări mai bogată. Ceea ce mă face să cred că Mokka se va vinde mai bine decât cei doi francezi la un loc.

În concluzie, Opel Mokka vs. Citroen C4 Aircross & Peugeot 4008: 2 – 1

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide