SPECIAL: Cum arătau drumurile din România în 1920

Azi ne plângem că avem drumuri proaste şi că facem mult timp până la destinaţie. Dar oare ce credeau şoferii despre drumuri în urmă cu 100 de ani? Judecând după imagini, nu suntem foarte siguri că vrem să ştim răspunsul.

SPECIAL: Cum arătau drumurile din România în 1920 SPECIAL: Cum arătau drumurile din România în 1920

În anii 1920, o călătorie cu maşina prin România era o adevărată aventură, judecând după imaginile publicate pe blogul Volga Neagră, care ne arată două maşini marca Benz făcându-şi drum prin Transilvania.

Potrivit autorului, fotografiile au fost făcute în perioada 1919-1921, iar maşinile au fost construite, se pare, undeva în 1911, deci erau deja învechite într-o lume în care fiabilitatea era un concept destul de necunoscut.

Locurile identificate în poze sunt Mociu (Cluj), Apoldu de sus (Sibiu), Sălişte (Sibiu), Sighişoara (Mureş) şi Bazna (Sibiu). Conform articolului, fotografiile au fost găsite în arhivele unei universităţi americane.

Foto via Volga Neagră

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.