Studiu: creşterea limitelor de viteză duce la drumuri mai sigure

Un studiu realizat în Danemarca întoarce pe dos ideea că limitele de viteză mai mici duc la o siguranţă rutieră îmbunătăţită şi că, în schimb, o viteză mai mare duce la drumuri mai sigure pentru toată lumea. Detalii în continuare.

Studiu: creşterea limitelor de viteză duce la drumuri mai sigure Studiu: creşterea limitelor de viteză duce la drumuri mai sigure

Limitele de viteză mai mari nu duc la o creştere a mortalităţii rutiere, ci dimpotrivă, pot duce la drumuri mai sigure pentru participanţii la trafic. Aceasta este ideea promovată de un studiu realizat vreme de doi ani de Directoratul Rutier Danez, citat de britanicii de la AutoExpress. Studiul a pus sub microscop felul în care reacţionează şoferii atunci când sunt crescute limitele de viteză pe drumurile cu o singură bandă pe sens, dar şi pe autostradă.

Potrivit cercetării, după ce a fost crescută limita de viteză pe un drum cu o singură bandă pe sens de la 80 km/h la 90 km/h, numărul de accidente a scăzut imediat, datorită micşorării diferenţelor dintre cei mai rapizi şi cei mai înceţi şoferi. Astfel, numărul de depăşiri a fost din ce în ce mai mic.

Dacă limitele de viteză ar fi aşa cum trebuie peste tot, domnul poliţist ar putea să stea degeaba toată ziua

Mai exact, şoferii care obişnuiau să meargă încet au început să crească viteza, în vreme ce 15% dintre cei mai rapizi conducători auto au început să conducă sub limita de viteză.

Totodată, pe secţiuni de autostradă unde limita de viteză a fost crescută de la 110 km/h la 130 km/h în urmă cu nouă ani, numărul de victime rutiere este în scădere continuă.

Voi ce părere aveţi despre acest studiu: ar trebui crescute limitele de viteză şi în România, pe anumite porţiuni de drum?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.