TOP 10: cele mai cool soluţii de pseudo-coupe

Autor: Oraan Mărculescu 19 aug. 2011 Dosar & Analize

Unii constructori oferă mai multe variante de caroserie ale aceluiaşi model, pentru a atrage clienţi diferiţi. Alţii, însă, recurg la artificii, prin care vor să împace şi capra, şi varza – în cazul pseudo-coupe-urilor, să combine şi aspectul sportiv, şi cel practic.

În general, tinerii doresc maşini cu un look cât mai provocator, sportiv, sexy, ceea ce e specific maşinilor cu două uşi şi un stil mai dinamic. Însă, în acest caz, are de suferit caracterul practic, accesul la locurile din spate fiind limitat, iar spaţiul pentru alţi pasageri şi bagaje e foarte redus.

Prin urmare, designerii au găsit soluţia ieşirii din convenţional prin integrarea mânerelor în uşile spate (sau în caroserie), ceea ce le-a dat o mai mare libertate de mişcare în privinţa creării unor linii cât mai dinamice şi nonconformiste, mai apropiate de ideea de coupe. Să nu uităm nici că disimularea mânerelor portierelor este o soluţie foarte răspândită printre tuneri.

Aşadar, cine vrea o maşină cool, dar şi un caracter practic bun, poate alege un astfel de model pseudo-coupe, la care mânerele uşilor din spate sunt „ascunse”. Chiar şi în România există destule astfel de maşini cool, pe care am încercat să le grupăm într-un TOP 10, criteriul principal fiind „cât de cool arată maşina cu mânerele disimulate„.

Iată în paginile următoare care sunt aceste modele:

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide