TOP 10: cele mai ieftine maşini 4x4 la început de 2014

Cine se gândeşte că ar fi o idee bună să-şi achiziţioneze o maşină nouă 4x4 ieftină, găseşte în continuare lista celor mai accesibile maşini cu tracţiune integrală de la noi, precum şi ofertele / discounturile / bonusurile de care poate beneficia în lunile următoare.

TOP 10: cele mai ieftine maşini 4x4 la început de 2014 TOP 10: cele mai ieftine maşini 4x4 la început de 2014

2. Dacia Duster 4x4: preţ de listă de la 13.100 euro cu TVA inclus

Dacia Duster a fost lansată în 2010, dar pe final de 2013 a primit un facelift. Care, însă, nu a afectat şi politica de preţuri accesibile. Faţă de SX4, Duster plusează cu un gabarit mai mare, dar şi cu unghiuri de trecere mai bune, care îi conferă aptitudini mai serioase în afara asfaltului şi în condiţii de teren neprielnice.

Duster 4x4 devine cel mai ieftin SUV cu tracţiune integrală datorită discountului de 500 de euro

Sistemul 4x4, de origine Nissan, mizează pe un principiu similar cu al lui SX4 4WD, beneficiind de trei moduri: 2WD (tracţiune doar faţă, pentru un consum cât mai redus), AUTO (cuplul este transmis automat şi spre puntea spate, când senzorii sesizează deraparea roţilor faţă) şi LOCK (în care cuplul este transmis în mod egal celor două punţi).

Cel mai ieftin Duster porneşte de la 13.100 euro, cu doar 30 de euro mai mult decât cel mai ieftin SX4. Este vorba de versiunea pe benzină de 1,6 litri şi 105 CP (un motor recomandabil în sezonul rece), însă în echipare de bază Acces, foarte spartană: ca siguranţă, dispune standard de ESP, ABS şi airbaguri frontale şi laterale, dar, din punct de vedere al confortului, ... e cheală.

Duster vine, însă, cu o ofertă interesantă: discount de 500 de euro şi extensie gratuită de garanţie la 5 ani, aşa încât preţul de bază al celui mai ieftin Duster se cifrează la 12.600 de euro, tentant pentru firme şi companii.

Echiparea Acces: cheală. Echiparea Ambiance: rezonabilă. Echiparea Laureate: recomandabilă

Pentru persoanele fizice, însă, contează şi un minim grad de confort, deci devine mai interesant nivelul de echipare Ambiance, care plusează standard cu radio-CD cu USB şi Bluetooth, geamuri electrice faţă şi închidere centralizată cu telecomandă. Preţul pentru Ambiance e cu 1.000 de euro mai mare, pornind de la 14.100 euro (preţ de listă) sau 13.600 (preţ ofertă).

Aerul condiţionat costă opţional 780 de euro pe varianta de echipare Ambiance, deci preţul de listă creşte la 14.880 euro. Ceea ce induce o dilemă: nivelul superior Laureate necesită doar 220 de euro în plus, dar plusează standard cu aerul condiţionat, computer de bord, banchetă rabatabilă fracţionat, geamuri electrice spate, faruri de ceaţă sau direcţie asistat hidraulic.

Până la urmă, merită un Duster 4x4 1.6 Laureate la 14.600 euro (cu oferta de sezon)

Dacă luăm în considerare discountul de sezon, Duster 1.6 4x4 Laureate costă 14.600. În plus, acest nivel de top mai permite şi accesul la opţiuni tentante, precum Media Nav (cu sistem de navigaţie şi display tactil), cruise control, scaune faţă încălzite sau jante din aluminiu, dar pretenţiile mai mari înseamnă şi apropierea de bariera de 17.000 de euro.

Şi Duster-ul pre-facelift, rămas pe stocuri, are parte de oferte şi bonificaţii. Iar cine e bun negociator...

Recomandarea noastră se îndreaptă spre Duster 1.6 4x4 Laureate, care, la 14.600 euro (preţ de ofertă) şi garanţie 5 ani de zile e o maşină 4x4 foarte tentantă. Mai trebuie menţionat că discountul de 500 de euro se aplică şi modelelor Duster pre-facelift, din stocurile dealerilor, plus alte avantaje.

Un nou model, PE PAGINA URMĂTOARE

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.