TOP 10 drumuri superbe pe care le poţi parcurge în vacanţa de 1 mai

Autor: Iulian Dnistran 30 apr. 2014 Dosar & Analize

Prognoza meteo pentru minivacanţa de 1 mai nu se anunţă una prea fericită. Cu alte cuvinte, există şanse mari să plouă în toată ţara în perioada 1-4 mai 2014. Dar asta nu înseamnă că trebuie să stai în casă şi să te gândeşti cât de bun ar fi un grătar făcut în curte, la iarbă verde, fiindcă, ce să vezi, maşinile au acoperiş (glorie omului care s-a gândit la asta!). Iar acoperişurile au bunul obicei de a împiedica apa să ajungă la tine.

Altfel spus, ProMotor îţi propune să pleci la drum în weekendul prelungit de 1 mai. În acest sens, ţi-am pregătit un TOP 10 cu cele mai bune drumuri pe care le poţi parcurge într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Nordul României

Câmpulung Moldovenesc – Marginea (DN 17A)

Drumul supranumit şi „Palma” porneşte din Câmpulung Moldovenesc şi ajunge la Marginea, unde poţi să vizitezi muzeul de ceramică. Totodată, în drumul tău te poţi opri şi la mănăstirile Moldoviţa şi Suceviţa.

Traseul durează aproximativ o oră, iar calitatea suprafeţei de rulare este destul de bună, însă trebuie să fii atent la gropile care mai apar pe ici-colo. Porţiunile de drum prin pădure o să te facă să uiţi de toate grijile, garantat!

 

Sighetu Marmaţiei – Baia Mare (DN 18)

Un drum de aproximativ 65 de kilometri, care traversează peisaje de poveste, dar care nu excelează la calitatea asfaltului. Există promisiuni că va fi reabilitat în 2014, însă nimic nu e sigur. Circulă cu atenţie şi încearcă să te bucuri de călătorie.


Sudul României

Calafat – Ostroveni – Corabia (DN 55A+ DN 54A)

Traseul măsoară aproximativ 140 de kilometri şi o să te facă să te simţi ca în Statele Unite ale Americii, cu ale sale porţiuni de şosea drepte ca rigla. Asfaltul e în mare parte OK, însă există şi zone în care trebuie să ai ceva mai multă grijă.


Târgu Jiu – Grădiştea – Drăgăşani (DN 67B)

Un drum nu foarte aglomerat, care măsoară 130 km şi care poate fi parcurs în aproximativ trei ore, în funcţie de stilul de condus. Există porţiuni cu asfalt foarte bun, dar şi porţiuni cu plăci de beton unde gropile sunt destul de dureroase.

Mai multe drumuri, în pagina următoare.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide