Top 10 Forbes - Maşini fără succes în 2007

Americanii au o expresie pentru maşinile fără succes: "turkey cars". Anul acesta a fost al patrulea în care celebra publicaţie americană face un astfel de top negativ pentru piaţa de peste ocean.

Top 10 Forbes - Maşini fără succes în 2007 Top 10 Forbes - Maşini fără succes în 2007
De Ziua Recunoştinţei, americanii venerează curcanul, de preferat cât mai rumen şi pus în mijlocul mesei. Cei de la Forbes s-au gândit să "pună la prăjit" cele mai nereuşite maşini de pe piaţa americană şi, astfel, au ajuns la a patra ediţie a topului "Automotive Turkeys" - în termeni autohtoni: ce maşini au căzut "de fazan" pe piaţa americană în 2007.

Vezi tot topul în galeria foto.


Cei de la Forbes au luat în considerare patru criterii importante:
- numărul de vehicule rechemate în service
- ratingul fiabilităţii, conform studiilor "Consumer Reports"
- deprecierea în timp, conform graficelor firmelor de leasing
- securitatea maşinii, conform rezultatelor testelor de coliziune IIHS (corespondentul american al EURO N-CAP)

Alături de aceastea au mai contat şi alţi factori importanţi, precum costul maşinii şi economia de carburant.

Deloc îmbucurător pentru industria auto americană este faptul că, pe primele cinci locuri, se numără produse ale concernului Chrysler, iar 8 din cele 10 locuri sunt ocupate de mărci americane. Doar Nissan şi Hyundai se mai regăsesc în coada acestui top (ceea ce e bine!), ambele cu câte un van familist.

Bineînţeles, până şi într-o societate avansată, unde libera exprimare nu este îngrădită (teoretic), reacţiile producătorilor au fost destul de dure, singurul care nu a făcut nici o declaraţie cu privire la acest top fiind Nissan.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.