galerie

Top 10 Forbes - Maşini fără succes în 2007


 • Locul 1 - Chrysler Sebring. Noua generaţie a berlinei americane a avut deja şase (!) rechemări în service în 2007, pentru defecţiuni diverse, printre care prinderea capotei, funcţionarea airbagurilor sau răcirea motorului.
 • Locul 2 - Dodge Nitro. A fost subiectul a patru rechemări în service până acum, iar "Consumer Reports" îl situează "mult sub medie" ca fiabilitate, iar verdictul final a fost că "nu impresionează prin nimic".
 • Locul 3 - Jeep Liberty. Împrumută platforma tehnică lui Dodge Nitro, având la activ trei rechemări în service. A obţinut rezultate slabe la crash-teste, consumă mult şi are o valoare mică de revânzare. Pentru 2008, Jeep Liberty a fost schimbat complet, cu o nouă geenraţie.
 • Locul 4 - Dodge Caliber AWD. Cei de la Forbes au ajuns la concluzia că doar varianta cu tracţiune integrală a lui Caliber îşi merită locul în acest top, datorită preţului prea mare, fiabilităţii reduse şi a consumului de combustibil prea ridicat. Varianta cu tracţiune faţă, însă, stă bine la toate aceste capitole.
 • Locul 5 - Dodge Magnum. Marele break american, construit pe vremea "şefilor" germani din defuncta alianţă DaimlerChrysler, are un viitor incert: continuarea producţiei în 2008 este pusă sub semnul întrebării, principalele motive fiind deprecierea rapidă şi fiabilitatea extrem de proastă, conform "Customer Reports".
 • Locul 6 - Ford Crown Victoria. Preferatul poliţiei şi companiilor de taximetrie din USA se bazează pe o tehnică învechită, ceea ce duce la rezultate modeste în testele de coliziune şi depreciere ridicată. În 2008, acest model poate fi comandat doar ca flotă, pentru companii.
 • Locul 7 - Chevrolet Aveo Sedan îi dezamăgeşte pe americani în ce priveşte securitatea, fiabilitatea, economia de combustibil şi deprecierea, capitole la care este depăşit de toţi competitorii. În plus, în urma testelor de coliziune, aproape 18.000 modele au fost rechemate în service, pentru remedierea unui defect care, în caz de accident, poate provoca un incendiu.
 • Locul 8 - Nissan Quest. Deşi vanul japonez a fost prrimit bine de presa de specialitate, "Costomer Reports" îl cataloghează drept unul dintre cele mai puţin fiabile automobile în 2007. În plus, a suferit o rechemare în service, ţinând de o problemă importantă la suspensie, care putea duce la accidente grave.
 • Locul 9 - Hyundai Entourage. Marele van coreean stă foarte bine la capitolul securitate, însă are mari minusuri în ce priveşte fiabilitatea preconizată şi valoarea la revânzare. A suferit o singură rechemare în service, pentru becul de frână, care a "atins" doar 790 de maşini.
 • Locul 10 - pontiac Grand Prix. Deşi beneficiază de airbaguri laterale, rezultatele la testele de coliziune au fost slabe. În plus, circa 1.600 de maşini au fost rechemate în service pentru remedierea unei erori ţinând de rezervorul de combustibil. Acest model va fi înlocuit la sfârşitul anului de noul Pontiac G8.
 • Top 10 Forbes - Maşini fără succes în 2007
1/1
Top 10 Forbes - Maşini fără succes în 2007