Top 10 Forbes: Maşini pentru anotimpul rece

Autor: Cosmin Iordache 24 ian. 2009 Dosar & Analize

Deşi nici iernile nu mai sunt aşa cum au fost o dată, există automobile care se pot adapta fără probleme la acest anotimp şi frigul, gheaţa sau zăpada sunt pentru ele obstacole insignifiante. Aşa cum ne aşteptam majoritatea automobilelor, cuprinse în lista Forbes, sunt SUV-uri sau modele station wagon, dar există şi două modele sedan incluse în acest top.

Surpirnzător, deşi topul este o publicaţie americană, niciunul dintre modele incluse nu este american, locurile împărţindu-se între germani, suedezi şi două prezenţe meteorice nipone. De asemenea, modelele nominalizate nu sunt SUV-uri gigantice cu motoare imense şi sute de cai putere, ci modele mai degrabă cu spirit practic decât forţă brută. Alegerea acestor modele s-a făcut prin analiza principalelor dotări de iarnă, astfel controlul tracţiunii, tracţiunea integrală, pornirea din telecomandă, sau scaunele, volanul, parbrizul şi ştergătoarele încălzite sunt elemente must have pentru a face parte din top.

Cel mai ieftin model cuprins în top costă în România 29.000 euro, iar cel mai scump apropie 100.000 de euro, deci se întind pe o plajă largă de preţuri, fiind pentru (aproape) toate buzunarele. Dar mai bine vă convingeţi singuri , urmărind Top 10 în imagini.

VEZI AICI TOP 10 MAŞINI DE IARNĂ

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide