TOP 10: Maşini electrice şi ecologice la Frankfurt 2011

Salonul Auto Frankfurt 2011 a reconfirmat tendinţele eco ale industriei auto. Fie că sunt exclusiv electrice, hibride sau cu motoare convenţionale, noile modele promit să se bazeze tot mai puţin pe resursele de petrol. Urmăreşte aici topul celor mai interesante maşini electrice şi ecologice de la Frankfurt 2011.

TOP 10: Maşini electrice şi ecologice la Frankfurt 2011 TOP 10: Maşini electrice şi ecologice la Frankfurt 2011

Fisker Surf

După ce a demonstrat tuturor că o maşină electrică poate fi şi sexy, prin berlina coupe cu patru uşi Karma, Fisker a adus la Salonul Auto Frankfurt 2011 versiunea break a acesteia.

Fisker Surf foloseşte acelaşi sistem de propulsie Q-Drive de pe berlină: două motoare electrice, cu o putere totală de 300 kW (408 CP), asociate cu un motor turbo, de 2,0 litri şi 260 CP, care are rol de generator. Bateriile îi conferă lui Fisker Surf o autonomie maximă de 80 km în regim strict electric (modul Stealth) şi pot fi încărcate şi de la o priză independentă.

În modul Sport, motoarele electrice lucrează împreună cu motorul termic, astfel că demarajul 0-100 km/h se cifrează la doar 5,9 secunde, iar autonomia maximă este de circa 480 km. Producţia va demara in 2012, la fabrica din Finlanda, iar preţul va depăşi 100.000 USD.

Locul 10: Fisker Surf

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.