TOP 20: ce alte noutăţi s-au duelat la Frankfurt 2013

Autor: Oraan Mărculescu 16 sept. 2013 Dosar & Analize

Renault Megane facelift vs. Skoda Rapid Spaceback

Clasa compactă este animată de o altă comparaţie la Salonul Auto Frankfurt 2013: Franţa vs. Cehia. Renault Megane are dreptul la încă un facelift (al doilea pentru această generaţie), iar Skoda Rapid primeşe o nouă versiune de caroserie, oarecum ciudată.

Noul facelift al lui Renault Megane 3 a venit ca o surpriză, deoarece această generaţie a compactei franţuzeşti e pe final de carieră. Totuşi, e de apreciat că Megane-ul se integrează acum foarte bine în noua imagine de marcă, modificările părţii frontale conferindu-i suficient de multă prestanţă pentru a mai convinge nişte clienţi până la apariţia unei generaţii complet noi.

De cealaltă parte, avem Skoda Rapid Spaceback, un model care ameninţă clasa compactă printr-o versiune ”oarecum hatchback” (într-un fel, e ceva normal, dacă ne gândim că Rapid e ”oarecum sedan”, deoarece beneficiază de hayon…). Cel mai probabil, noul model va căpăta porecla de ”Golf-ul low-cost”, deoarece la bani mai puţini va oferi un spaţiu mai generos, dedicat celor care consideră că Rapid-ul normal e prea voluminos.

Nu e deloc facil să facem o departajare între aceste două premiere de la salonul german, dar parcă faceliftul lui Megane îi conferă modelului franţuzesc mai multă atractivitate, în condiţiile în care ne aşteptăm la preţuri foarte avantajoase, din moment ce Megane e pe final de carieră.

Renault Megane facelift vs. Skoda Rapid Spaceback: 2 – 1.

Următorul duel, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide