TOP 20: ce alte noutăţi s-au duelat la Frankfurt 2013

Pe lângă cele mai importante premiere mondiale, la Salonul Auto Frankfurt 2013 am mai asistat şi la o pleiadă de noutăţi mai puţin importante. Dar şi în cazul acestora am găsit suficiente motive de comparaţie, după cum veţi putea vedea în paginile următoare.

TOP 20: ce alte noutăţi s-au duelat la Frankfurt 2013 TOP 20: ce alte noutăţi s-au duelat la Frankfurt 2013

Renault Megane facelift vs. Skoda Rapid Spaceback

Clasa compactă este animată de o altă comparaţie la Salonul Auto Frankfurt 2013: Franţa vs. Cehia. Renault Megane are dreptul la încă un facelift (al doilea pentru această generaţie), iar Skoda Rapid primeşe o nouă versiune de caroserie, oarecum ciudată.

Noul facelift al lui Renault Megane 3 a venit ca o surpriză, deoarece această generaţie a compactei franţuzeşti e pe final de carieră. Totuşi, e de apreciat că Megane-ul se integrează acum foarte bine în noua imagine de marcă, modificările părţii frontale conferindu-i suficient de multă prestanţă pentru a mai convinge nişte clienţi până la apariţia unei generaţii complet noi.

De cealaltă parte, avem Skoda Rapid Spaceback, un model care ameninţă clasa compactă printr-o versiune ”oarecum hatchback” (într-un fel, e ceva normal, dacă ne gândim că Rapid e ”oarecum sedan”, deoarece beneficiază de hayon...). Cel mai probabil, noul model va căpăta porecla de ”Golf-ul low-cost”, deoarece la bani mai puţini va oferi un spaţiu mai generos, dedicat celor care consideră că Rapid-ul normal e prea voluminos.

Nu e deloc facil să facem o departajare între aceste două premiere de la salonul german, dar parcă faceliftul lui Megane îi conferă modelului franţuzesc mai multă atractivitate, în condiţiile în care ne aşteptăm la preţuri foarte avantajoase, din moment ce Megane e pe final de carieră.

Renault Megane facelift vs. Skoda Rapid Spaceback: 2 - 1.

Următorul duel, pe pagina următoare

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.