Top 5 Plagiaturi chinezeşti

Chinezii vor să cucerească lumea....automobilistică. Au mâna de lucru ieftină, le lipsesc doar ideile, dar pentru asta aruncă un ochi în curtea europenilor şi scot modele pe bandă rulantă. Noi am strâns cele mai scandaloase "chinezării" într-un TOP 5.

Top 5 Plagiaturi chinezeşti Top 5 Plagiaturi chinezeşti

Mercedes + BMW = BYD F81. BYD F8 vs Mercedes CLK

 

 

V-aţi gândit vreodată ce poate ieşi dacă combini Mercedes cu BMW? Vă spunem noi, un dezastru...dacă poartă eticheta "Made in China". Modelul de faţă BYD - Build Your Dream, dacă vă întrebaţi ce înseamnă - F8 este o copie fidelă, după cum se poate observa, a lui Mercedes Benz CLK. Sigla cu alb, albastru şi contur negru este o reinterpretare a binecunoscutului logo elice BMW. Probabil chinezii s-au gândit că dacă amestecă 2 în 1 nimeni nu va observa.

 

Chinezii mai Smarter decât nemţii?2. Shuanghuan Noble vs Smart ForTwo

 

Acest caz de plagiat este probabil cel mai cunoscut în lumea auto, degenerând chiar într-un conflict la tribunal. Chinezii au avut tupeul de a se prezenta cu modelul în fieful Mercedes la Salonul Auto de la Frankfurt, dar până la urmă l-au expus doar în parcare, lipsindu-le acordul organizatorilor. Cu adevărat revoltător este că asiaticii folosesc şi un slogan derivat din marca pe care au copiat-o fără reţineri: "Smarter than the Rest". Shuanghuan intenţionează să propună modelul Noble la scară mondială, faţă de original având avantajul cunui preţ mult mai mic.

 

 

SUV-ul CEO-ului sărac3. Shanghuan CEO vs BMW X5

 

Cei de la Shanghuan nu se limitează doar în a plagia Mercedes ci trag la indigo şi modele de la BMW, fiind campioni în a împrumuta elemente de design de la constructorii consacraţi. Modelul CEO aduce izbitor cu BMW X5 din partea posterioară, ca şi în cazul lui Smart wannabe, partea frontală fiind modificată cât să ascundă furtişagul. CEo este însă la ani lumină de SUV-ul autentic, fiind propulsat de un motor cu patru cilindrii şi oferind probabil aceeaşi siguranţă şi confort ca un carton cu ouă. BMW a dat în judecată importatorul modelelor pe piaţa din Germania, dar nu a acţionat împotriva Shanghuan...încă.

 

 

 

 

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.