Topul celor mai fiabile mărci la inspecţia tehnică periodică în 2013

De la început trebuie precizat că nu vorbim de ITP-ul din România, ci de o statistică valabilă pentru Franţa. De ce ne interesează? Pentru că Dacia are o poziţie de-a dreptul incredibilă în acest top - vedeţi în continuare unde se situează marca autohtonă.

Topul celor mai fiabile mărci la inspecţia tehnică periodică în 2013 Topul celor mai fiabile mărci la inspecţia tehnică periodică în 2013

În 2013, la controalele tehnice obligatorii din Franţa s-au prezentat peste 20 de milioane de autovehicule, dintre care un număr de 16 milioane de autoturisme deţinute de persoane fizice. Adică vorbim de un număr foarte mare de maşini verificate, care asigură o statistică destul de elocventă.

În tabelul următor avem un top al mărcilor, în funcţie de procentul de defecţiuni descoperite la modele la controlul tehnic.

După cum se vede, japonezii stau cel mai bine, Toyota şi Lexus având procente sub 10%. Se mai evidenţiază Suzuki şi Daihatsu (firmă care nu se comercializează în România). Marea surpriză, însă, o reprezintă Dacia, aflată pe locul 5, cu un procent mai redus decât al mărcii Skoda, în timp ce Lada se află la coada clasamentului, cu un procent extrem de mare.

De remarcat poziţionarea excelentă a Dacia faţă de firma-mamă Renault, plasată în coada clasamentului, după Peugeot şi Citroen. Şi italienii sunt ”abonaţi” la coada clasamentului, dar nici producătorii generalişti germani nu stau prea bine, Opel, Ford şi Volkswagen având procente destul de ridicate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.