Topul celor mai fiabile mărci la inspecţia tehnică periodică în 2013

Autor: Adrian Mihălţianu 02 apr. 2014 Dosar & Analize

În 2013, la controalele tehnice obligatorii din Franţa s-au prezentat peste 20 de milioane de autovehicule, dintre care un număr de 16 milioane de autoturisme deţinute de persoane fizice. Adică vorbim de un număr foarte mare de maşini verificate, care asigură o statistică destul de elocventă.

În tabelul următor avem un top al mărcilor, în funcţie de procentul de defecţiuni descoperite la modele la controlul tehnic.

După cum se vede, japonezii stau cel mai bine, Toyota şi Lexus având procente sub 10%. Se mai evidenţiază Suzuki şi Daihatsu (firmă care nu se comercializează în România). Marea surpriză, însă, o reprezintă Dacia, aflată pe locul 5, cu un procent mai redus decât al mărcii Skoda, în timp ce Lada se află la coada clasamentului, cu un procent extrem de mare.

De remarcat poziţionarea excelentă a Dacia faţă de firma-mamă Renault, plasată în coada clasamentului, după Peugeot şi Citroen. Şi italienii sunt ”abonaţi” la coada clasamentului, dar nici producătorii generalişti germani nu stau prea bine, Opel, Ford şi Volkswagen având procente destul de ridicate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide