Topul maşinilor preferate de bogătaşii britanici

Autor: Andrei Ştirbu 29 aug. 2007 Dosar & Analize

Ghidându-se după informaţiile din online, swiftcover.com a alcătuit topul celor mai dorite maşini de către cei îstăriţi, dar şi topul mărcilor cel mai puţin dezirabile pentru acest segment.

Top 10 cele mai dorite maşini
2007 2006
1. Porsche 1. Porsche
2. Jaguar 2. Mercedes
3. Mercedes 3. Jaguar
4. Lexus 4. Jeep
5. Saab 5. Lotus
6. Audi 6. Mini
7. Jeep 7. Saab
8. BMW 8. Audi
9. Smart 9. Lexus
10. Alfa Romeo 10. BMW

Vă vine să credeţi sau nu, dar în timp ce Porsche adună toţi laurii, BMW surprinde cu un loc spre sfârşitul clasamentului, sub Saab şi Jeep. Deşi locul 8 nu-i face cinste bavarezului premium, remarcăm totuşi urcarea acestuia cu două poziţii faţă de anul trecut. Vorba’ceea, "încet, dar sigur".

Interesant este şi schimbul de locuri dintre Mercedes şi Jaguar. Dacă în 2006 Mercedes se situa pe poziţia a doua în preferinţele britanicilor cu dare de mână, iar Jaguar ocupa şi el un venerabil loc 3, anul acesta cele două branduri auto au făcut rocada.

Deşi cele mai importante sunt primele 10 poziţii, totuşi şi cei care nu apar în top ten merită să fie menţionaţi. Japonezele apar şi ele în lista celor mai dorite maşini, deşi pe locul 12 – Honda şi Toyota pe poziţia 16. Skoda ocupă locul 18, iar MG şi Volvo locurile 20 si 23, după ce au alunecat 11 poziţii din 2006.

Top 10 cele mai puţin apreciate mărci
2007 2006
1. Proton 1. Proton
2. Daewoo 2. Lada
3. Mini 3. Rover
4. Rover 4. Daewoo
5. Vauxhall 5. Vauxhall
6. Kia 6. Hyundai
7. Fiat 7. Kia
8. Suzuki 8. Ford
9. Nissan 9. Fiat
10. Citroen 10. Daihatsu


Mini a scăzut surprinzător de mult, ocupând o poziţie de podium în topul celor mai puţin dorite maşini în rândul celor cu venituri peste 43.000 de lire sterline. După ce , în 2006, micuţul carismatic ocupa un loc în inimile bogătaşilor, anul acesta a trecut de cealaltă parte a baricadei, devenind fiul nedorit al nobililor englezi.

Drăguţul gigolo italian, Fiat, se pare că nu mai prezintă atât de mult interes nici în rândul doamnelor cu poşete Louis Vuitton şi portofele doldora de bani. De doi ani la rând el se ia la întrecere cu cele mai puţin apreciate mărci auto.

Deşi un automobil apreciat de către domnii de vârsta a doua cu venituri apreciabile, Rover "se bate" pentru locurile fruntaşe din topul maşinilor nedorite.

Proton nu vrea să renunţe la poziţia de lider în ruptul capului. Aşa că de doi ani la rând continuă să fie cea mai nedorită maşină. Trist dar adevărat.

Acest sondaj arată că de-a lungul timpului maşinile mici şi ecologice câştigă popularitate în rândul oamenilor cu venituri mari. Acest lucru se poate datora atât dorinţei de a economisi bani, cât şi importanţei acordate protejării mediului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide