Vânzările de automobile Diesel scad odată cu criza

Criza economică din România are un efect amplu asupra vânzărilor de automobile Diesel, doar una din patru maşini fiind pe motorină.

Vânzările de automobile Diesel scad odată cu criza Vânzările de automobile Diesel scad odată cu criza

Luna Aprilie a anului 2010 a fost foarte slabă pentru vânzările de automobile Diesel. Nu vorbim aici în volumul absolut al vânzărilor de automobile alimentate cu motorină, pentru că oricum cifrele sunt foarte mici faţă de alte luni, ci de ponderea în totalul vânzărilor de automobile. În luna a patra a anului curent s-au vândut 2.939 de automobile noi Diesel - o valoare foarte mică oricum - dar mai frapant este faptul că din volumul total, motorizările diesel au reprezentat doar 28,3%, conform APIA.

Adică, aproximând cu indulgenţă, putem spune că din patru maşini noi vândute, una singură a avut motor Diesel în Aprilie. Mai interesant este faptul că la modelele de import vânzările de Diesel au scăzut spectaculos, doar una din trei maşini noi având o motorizare de acest gen sub capotă. De obicei, balanţa Diesel benzină tindea spre echilibru în cazul maşinilor străine, cu doar un uşor avantaj al versiunilor din urmă.

În primele patru luni procentul este ceva mai bun pentru automobilele Diesel acestea contând cu 31,6%, iar cele pe benzină cu 68,4% la totalul 28.302 unităţi comercializate până acum în 2010. În sprijinul teoriei că pe timp de criză românii nu aleg automobilele cu consum mai mic, ci cele cu preţuri mai mici vine şi faptul că în 2009 s-au vândut 42.129 unităţi Diesel, contând pentru 32,4% din totalul vânzărilor. Iar dacă privim retroactiv, în anii în care criza era doar o noţiune pomenită de analiştii europeni în ziarele străine, în 2008 automobilele Diesel au însemnat 38,1% din totalul automobilelor, iar în 2007 - anul de vârf din istoria sectorului auto în România - vânzările de modele Diesel reprezentau 43,7%.

Cel mai bine vândut automobil Diesel străin în România este Skoda Octavia, cu 568 unităţi, şi cu o pondere a motorinei în vânzările totale de 60,9%. Pe locul secund urmează Renault Clio, dar cu o pondere pentru motorizările dCi de doar 32,8%. TDI-ul este însă la putere şi din cele 313 automobile 85,8% sunt animate de motorizarea Diesel. Marca în care Dieselul a bătut fără drept de apel benzina în România este BMW, 90,4% din automobilele noi bavareze comercializate fiind pe motorină.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.