Aproape o treime din maşinile vândute în Norvegia, în 2018, au fost electrice

Autor: Marius Vișan 03 ian. 2019 Mașini electrice
Aproape o treime din maşinile vândute în Norvegia, în 2018, au fost electrice

Aproape o treime din maşinile noi vândute în Norvegia anul trecut au fost pur electrice. Este un nou record mondial, în condiţiile în care aceasta ţara se străduieşte să pună capăt vânzărilor de vehicule alimentate cu motorină sau benzină până în 2025. 

În încercarea de a reduce emisiile de carbon, precum şi poluarea aerului, Norvegia scuteşte de taxe automobilele cu baterii şi oferă beneficii cum ar fi parcarea gratuită şi numeroase puncte de încărcare pentru a accelera trecerea de la motoarele diesel şi pe benzină.

Oficialii norvegieni au declarat că vânzările de autoturisme electrice au crescut anul trecut până la 31,2%, de la 20,8% în 2017, şi doar 5,5% în 2013, în timp ce vânzările de automobile pe benzină şi motorină au scăzut.

Nissan Leaf a fost cel mai bine vândut automobil electric din Norvegia anul trecut, în timp ce alte mărci au fost de la BMW şi Volkswagen, dar şi SUV-urile electrice de la Tesla.

Vânzările de maşini pur electrice au însumat 31,2%, ajungând la 46.092 de unităţi în 2018, în timp ce vânzările de modele diesel au scăzut cu 28%, automobilele pe benzină au scăzut cu 17%, iar hibridele au scăzut cu 20%.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide