Audi expune la Geneva patru autovehicule pur electrice – VIDEO

Autor: Marius Vișan 07 mart. 2019 Mașini electrice
Audi expune la Geneva patru autovehicule pur electrice – VIDEO

La Salonul Auto de la Geneva, ediţia 2019, marca expune patru autovehicule pur electrice. Versiunea pentru producţia de serie a acestor modele va fi prezentată în premieră la finele anului 2020. În plus, marca prezintă în premieră mondială şi patru modele hibrid plug-in, precum şi modelul pur electric de Formula E, Audi e-tron FE05. Maşinile concept Audi Q4 e-tron şi Audi e-tron GT, prezentat în premieră în Europa, au fost dezvelite la conferinţa de presă a mărcii.

Livrările programate pentru primul membru al acestui cvartet de autovehicule electrice, Audi e-tron, vor demara în curând. Marca va lansa şi versiunea pentru producţia de serie a modelului Audi e-tron Sportback ulterior, tot pe parcursul anului 2019.  În câteva săptămâni, în China va mai fi prezentat un automobil electric, respectiv Audi Q2 L e-tron. Şi acest model va ajunge la clienţi începând cu anul 2019. Anul viitor urmează alte două modele de serie electrice: Audi e-tron GT şi Audi Q4 e-tron. Prototipurile prezentate la standul din Geneva oferă primele indicii despre design-ul acestor două modele.

De asemenea, anul acesta, Audi va lansa o ofensivă pe segmentul modelelor plug-in, pe aproape toate pieţele. Noutăţile din gama sunt versiunile hibride ale modelelor de volum mare Audi A6, A7, A8 şi Q5. Acestea sunt prezentate în premieră la Salonul Auto de la Geneva. Modelele plug-in deja consacrate, Audi A3 şi Audi Q7, vor fi, de asemenea, disponibile pentru comenzi în 2019, fiind echipate acum cu tehnologii revizuite.

VIDEO

Audi a prezentat primul membru al noii platforme electrice încă din 2018: showcar-ul Audi e-tron GT, un coupe extrem de dinamic, cu garda la sol joasă, a fost expus în premieră la Los Angeles Auto Show. Tehnologia acestui automobil a fost dezvoltată împreună cu Porsche, iar designul şi caracterul prototipului e-tron GT sunt marcate de inconfundabilul ADN Audi.

Un alt proiect născut din colaborarea departamentelor de dezvoltare ale mărcilor Audi şi Porsche este platforma electrică Premium – PPE (Premium Platform Electric). Aceasta va constitui baza pentru numeroase familii de modele Audi cu propulsie pur electrică. Pentru această platformă, atât SUV-urile, cât şi modelele cu caroserie clasică sunt planificate cu garda la sol coborâtă. Un element cheie al platformei PPE este acela că a fost dezvoltată special pentru propulsia electrică. De aici rezultă avantaje în privinţa înălţimii, a podelei şi a proporţiilor caroseriei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide