Autobuze Mercedes-Benz complet electrice vor circula în două oraşe din Germania

Autobuze Mercedes-Benz complet electrice vor circula în oraşele Mannheim şi Heidelberg

Autobuze Mercedes-Benz complet electrice vor circula în două oraşe din Germania Autobuze Mercedes-Benz complet electrice vor circula în două oraşe din Germania

Mercedes-Benz eCitaro circulă, din prima săptămână a lui 2019, pe străzile oraşelor Mannheim şi Heidelberg. Autobuzele eCitaro sunt destinate centrului istoric al oraşului Heidelberg şi noului district Franklin din Mannheim. Autonomia zilnică planificată pentru fiecare autobuz este de peste 200 de kilometri.

Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz complet electric dezvoltat şi produs în Germania. Silenţios şi fără emisii, eCitaro reprezintă un pas important în reducerea emisiilor, mai ales în oraşe şi în alte zone rezidenţiale. Impresionează prin tehnologia inovatoare, în special prin sistemul unic de gestionare al climatizării, esenţial pentru autobuzele electrice. Acesta reduce consumul de energie, prelungind astfel durata de operare. 

Bateriile modulare au o capacitate de până la 243 kWh, răcite la o temperatură optimă pentru eCitaro, ceea ce duce la încărcare maximă, o capacitate ridicată de utilizare şi un ciclu de viaţă prelungit.. Acestea alimentează două motoare electrice dispuse la butucii roţilor.

Till Oberwörder afirmă că: „Autobuzul Mercedes-Benz eCitaro, ce redefineşte transportul public convenţional, reprezintă, pentru Daimler, viitorul transportului de pasageri". Martin in der Beek consideră că electrificarea transportului public este un obiectiv clar al operatorului rnv: "Pentru noi, electromobilitatea este esenţială în tehnologia sistemelor moderne, ecologice şi sustenabile ce vizează transportul, iar autobuzele eCitaro vor asigura un mediu mai curat în zona urbană deservită de acestea". Primarii oraşelor, Dr. Peter Kurz şi prof. Eckart Würzner, laudă angajamentul remarcabil al rnv în ceea ce priveşte "traficul urban ecologic" şi consideră acest pas o etapă deosebit de importantă în asigurarea unui oraş mai curat şi a unui transport în comun mai atractiv.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.