Bravo pentru exemplu: Poliţia are în dotare MAŞINI ELECTRICE!

Nu e cazul să cădeţi pe spate de uimire, deoarece nu Poliţia Română meritele laudele. Ci Die Polizei, adică forţele de poliţie din Germania, pe care un mare producător auto german încearcă să le ademenească...

Bravo pentru exemplu: Poliţia are în dotare MAŞINI ELECTRICE! Bravo pentru exemplu: Poliţia are în dotare MAŞINI ELECTRICE!

Ceea ce vedeţi în aceste imagini este un VW Golf 7, pregătit pentru poliţia germană. Nimic senzaţional până aici. Însă atenţie la un detaliu: nu e un Golf obişnuit, ci un e-Golf. Adică ”Golful electric”, având propulsie 100% electrică şi funcţionând cu zero emisii.

Trecând peste poante de genul ”vine poliţia tiptil” sau ”vezi că te bâzâie poliţia”, e clar că vorbim de o idee foarte bună. În primul rând, VW e-Golf funcţionează fără să polueze în oraş, iar alimentarea cu energie electrică e mult mai ieftină, aşa încât bugetul ministerului de resort sau al autorităţilor locale ar putea fi mai redus.

Problemă de aritmetică: dacă un Logan de poliţie costa acum câţiva ani vreo 70.000 de euro, câte sute de mii de euro ar costa o maşină electrică pentru poliţia română?

 

După care nu trebuie subestimate performanţele pe care le oferă motorul electric de 115 CP de pe e-Golf, maşina atingând 60 km/h în doar 4,2 secunde, suficient pentru ca, în traficul urban, să-i fie tăiate poftele oricărui vitezoman. Însă urmărirea de tip car-chase nu ar putea dura mai mult de 190 km, pentru că atât este autonomia maximă teoretică pe care o permit bateriile lui VW e-Golf.

SIngura problemă este că VW e-Golf Polizei nu e încă funcţional. Pentru că, deocamdată, vorbim de un fel de concept, pe care Volkswagen îl va prezenta cu ocazia iminentului Salon de Echipamente pentru Poliţie de la Leipzig. Totuşi, e un început, iar unele surse afirmă că un contract între VW şi Poliţia Germană, având ca obiect cumpărarea unei flote de VW e-Golf, e pe cale să fie pus în practică începând cu anul viitor.

CUM VI SE PARE IDEEA UNEI MAŞINI ELECTRICE DE POLIŢIE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.