Brevetele Toyota pentru maşini cu hidrogen sunt acum gratuite pentru oricine

Dacă te-ai gândit să-ţi faci o maşină hibridă cu pilă de hidrogen, acum poţi să accesezi brevetele deţinute de Toyota pe acest subiect, fiindcă japonezii le-au declasificat şi le-au făcut gratuite pentru toată lumea.

Brevetele Toyota pentru maşini cu hidrogen sunt acum gratuite pentru oricine Brevetele Toyota pentru maşini cu hidrogen sunt acum gratuite pentru oricine

Toyota vrea ca lumea să fie mai curată, drept dovadă că a investit bani buni în modelul de serie Mirai, care foloseşte un sistem de propulsie cu pilă de hidrogen. Dar asta nu e tot, fiindcă japonezii au anunţat că, la fel ca Tesla Motors, vor face libere toate brevetele referitoare la tehnologiile de propulsie cu hidrogen – atât cele referitoare la vehicule, cât şi cele referitoare la producerea hidrogenului.

Mirai e primul vehicul de serie Toyota cu pilă de hidrogen

Ştirea a fost dată în cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2015 din Las Vegas, unde oficialii Toyota au spus că „producătorii auto care construiesc şi vând vehicule cu pilă de hidrogen, precum şi furnizorii de piese pentru pile de hidrogen şi companiile de energie care operează staţii de realimentare cu oxigen” au acces la 5.680 de brevete pentru tehnologia hidrogenului în lumea întreagă.

Există, însă, o mică observaţie. Brevetele referitoare la vehicule vor putea fi folosite gratuit „în timpul perioadei de introducere pe piaţă, anticipată să dureze până în 2020”, în vreme ce brevetele despre producerea şi vinderea hidrogenului vor fi gratuite „pentru o perioadă nelimitată de timp”.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.