BYD Tang e cel mai puternic SUV hibrid plug-in din lume şi consumă 2 l/100 km

Uită de Volvo XC90 T8, fiindcă există un nou şef al SUV-urilor hibride plug-in şi vine direct din China: BYD Tang. Se laudă că e cel mai puternic din lume şi că are un consum de doar 2 l/100 km.

BYD Tang e cel mai puternic SUV hibrid plug-in din lume şi consumă 2 l/100 km BYD Tang e cel mai puternic SUV hibrid plug-in din lume şi consumă 2 l/100 km

BYD Tang este, conform informaţiilor oficiale, cel mai puternic SUV hibrid plug-in din lume. Şi, aşa cum probabil ţi-ai dat seama deja, este produs de o companie din China.

Mai exact, noul SUV asiatic e pus în mişcare de un sistem hibrid de propulsie care combină un propulsor pe benzină ce dezvoltă 205 CP şi 320 Nm cu două motoare electrice (cu 150 CP şi 200 Nm fiecare). Deocamdată nu există cifra oficială a puterii totale, dar dacă ar fi să adunăm valorile de mai sus, am ajunge la 505 CP şi 720 Nm. Sigur, nu aşa se calculează, dar e clar că e mai mult decât cei 400 CP ai noului Volvo XC90 T8 plug-in hybrid.

De la distanţă parcă nu arată aşa de rău, nu?

Totodată, producătorul chinez se laudă cu un consum mediu de doar 2 l/100 km. Sună bine, dar nu prea avem cum să testăm această afirmaţie, având în vedere că BYD Tang se va vinde doar în China pentru început.

Cele două motoare electrice sunt alimentate de la o baterie litiu-fier-fosfat (LiFePO4) de 18 kWh care poate fi încărcată de la o priză casnică de 220 V şi care oferă, teoretic, o autonomie de 80 km în modul 100% electric.

Foto via CarNewsChina

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.