Cafeaua, combustibilul alternativ al maşinilor viitorului

La început a fost uleiul uzat, iar acum a venit vremea cafelei de a fi transformată în combustibil alternativ pentru maşinile cu motoare cu ardere internă ale viitorului. Detalii în continuare.

Cafeaua, combustibilul alternativ al maşinilor viitorului Cafeaua, combustibilul alternativ al maşinilor viitorului

Resturile de cafea pot fi transformate în combustibil care poate fi folosit în maşinile cu motoare convenţionale, arată un nou studiu desfăşurat la Universitatea din Bath, Marea Britanie, scrie AutoExpress.

Mai exact, potrivit principalului cercetător al lucrării, Rhodri Jenkins, din resturile de cafea poate fi extras un ulei care devine, ulterior, biodiesel.

Momentan, potrivit sursei citate, o cafenea mare produce în jur de zece kilograme de resturi de cafea în fiecare zi care au potenţialul de a deveni doi litri de biodiesel. Cu toate că pare puţin, un întreg lanţ de cafenele ar putea folosi combustibilul obţinut pentru a alimenta propriile vehicule de aprovizionare.

Aceste minunate boabe te pot trezi dimineaţa şi îţi pot da combustibilul necesar pentru maşina ta

Pe lângă extragerea uleiului din resturile de cafea de la cafenele, cercetătorii menţionează că există un potenţial destul de mare şi în resturile obţinute din industria de coacere a boabelor de cafea, care aruncă la gunoi boabele cu defecte.

Totodată, cercetătorii au reuşit să producă biodiesel din resturi de cafea provenite din 20 de părţi diferite ale globului, inclusiv din tipul decafeinizat.

Indiferent de locul de provenienţă, cafeaua reprezintă o sursă viabilă pentru biodiesel

„Acest ulei are proprietăţi similare cu actualele culturi pentru biodiesel. Dar, în vreme ce acestea au fost plantate special pentru a produce combustibil, boabele de cafea folosite sunt resturi. Prin folosirea acestora, există un potenţial real de a produce un combustibil alternativ de nouă generaţie cu adevărat sustenabil”, arată cercetătorii în studiul lor.

Tu ce crezi despre această idee trăsnită: ţi-ai alimenta maşina cu biodiesel provenit din cafea?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.