Cât de mult costă transformarea unui VW Broască în maşină electrică

Fanii ”broaştei” sunt mult mai mulţi decât fanii maşinilor electrice. Dar există şi pasionaţi care vor să combine cele două domenii, aşa încât specialistul german Karabag le vine în întâmpinare cu un program de conversie. Al cărui cost îl aflaţi în continuare.

Cât de mult costă transformarea unui VW Broască în maşină electrică Cât de mult costă transformarea unui VW Broască în maşină electrică

Una dintre cele mai simpatice maşini clasice la ora actuală este VW Käfer (mult mai cunoscută la noi ca ”VW Broască”). O maşină care a fost concepută acum peste o jumătate de secol şi a cărei tehnologie este, în zilele noastre, depăşită.

O formă care va rămâne unică şi în viitor. Doar modul în care e pusă în mişcare se schimbă. Radical

Ei bine, cine vrea să folosească o astfel de maşină fără a-şi face griji cu poluarea mediului are o soluţie foarte simplă: transformarea Broaştei într-o maşină electrică. Operaţiune care costă 11.400 de euro dacă apelaţi la specialistul german Karabag.

După transformare, maşinuţa devine e-Käfer, iar propulsia convenţională este înlocuită cu un sistem de propulsie 100% electric. Motorul dezvoltă o putere maximă de 35 CP şi un cuplu de 149 Nm, dar, pentru că transmisia originală a fost păstrată, valoarea maximă a cuplului motor e obţinută doar după ce se depăşeşte viteza de 30 km/h.

La revedere motor boxer poluant, bun venit unui motor electric având... zero emisii

Motorul electric este plasat tot în spate, în timp ce spaţiul de sub capota faţă este ocupat de bateriile cu o masă de 80 kg, deci nu prea mai rămâne loc pentru bagaje. În schimb, datorită masei de numai 850 kg a maşinii, autonomia maximă se cifrează la 120 km. Iar când afară este frig, maşina beneficiază de un sistem independent de încălzire, alimentat cu bio-etanol, deci bateria rămâne disponibilă doar pentru alimentarea motorului electric.

11.400 de euro nu e o sumă mică, dar sunt mulţi pasionaţi care şi-ar permite fără probleme să dea aceşti bani pentru transformarea Broaştei într-o jucărie ecologică

Acum nu vă rămâne decât să decideţi dacă vreţi sau nu să fiţi ”verzi” la bordul unei maşini clasice foarte simpatice. Cum vi se pare preţul pentru Karabag e-Käfer:

SUMA DE 11.400 DE EURO ESTE MARE, REZONABILĂ SAU MICĂ?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.